Wilmots: "Ik kon er terugkeren"

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Marc Wilmots zwaaide na het EK 2016 af als bondscoach bij de Rode Duivels, met Roberto Martinez als opvolger. Sindsdien is het stil geworden rond de voormalige aanvaller, die in 1997 Schalke 04 naar de eindwinst in de UEFA Cup trapte. Zijn trainerscarrière zou er anders uitgezien kunnen hebben.

"Ik heb de kans gehad om terug te keren naar Schalke 04, ik koos toen voor België. Het was in 2015 voor de wedstrijd in Wales en voor de oefeninterland tegen Frankrijk. Als ik wou, had ik kunnen terugkeren, maar ik heb toen die keuze gemaakt. Het was toen niet het juiste moment'', vertelt Wilmots aan Eleven Sports.

De Bundesliga trekt de clubloze Wilmots nog altijd enorm, maar hij wil alle opties open houden. "Dat is geen doel op zich. Ik waardeerde als speler er de cultuur, de volle stadions, het professionele niveau… Ik was ook tevreden om naar Ivoorkust te trekken, want dat heeft me geestelijk verruimd. Sportief was het wel geen succes. Ik zie mezelf nog twee, drie jaar de wereld rondtrekken en dan zien we wel wat er komt'', besloot Wilmots.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes