Racing Genk krijgt stadion maar niet vol

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Het beste voetbal in België, sterk presterend in Europa, het loopt prima bij KRC Genk. Philippe Clement deelt match na match een schouderklopje aan de fans uit, en hoopt dat het stadion helemaal vol loopt. Ondanks de fraaie resultaten en het aantrekkelijke voetbal blijft Genk op circa 16.000 fans steken.

Bij de thuismatch tegen KV Kortrijk waren er opnieuw vele blauwe zitjes zichtbaar. "Ik ben er zeker van dat de reden dat ons stadion niet nog voller zit van puur financiële aard is", stelt Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging OSV, in Het Belang van Limburg.

"Op café zie je elke wedstrijd gratis op tv, de pintjes zijn per stuk ook nog eens tot 70 cent goedkoper in vergelijking met de plastic pintjes in het stadion. Dat houdt nog steeds veel mensen thuis."

Geen vol stadion bij de thuismatchen, op verplaatsing gaan de cijfers wel omhoog. Met duizend fans naar het Zweedse Malmö, ruim twaalfhonderd Genkse fans op een woensdagavond in Charleroi, dat zit goed.

"Er gaan de jongste weken opvallend meer supporters mee op verplaatsing. Ook naar Malmö. Dat was niet toevallig de goedkoopste Europese verplaatsing", stelt Claessens.

Racing Genk speelt thuis tegen Sarpsborg en KV Oostende. Deze maand volgen nog trip naar Union St-Gillis en Eupen en een thuismatch tegen AA Gent.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes