Anthuenis: "Anderlecht mag geen goed voetbal brengen"

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Om 18 uur is het Anderlecht-Charleroi. Na de nederlagen tegen STVV en Racing Genk ligt de druk bij de thuisploeg. Anderlecht kan trouwens een goede zaak doen, door het puntenverlies van Genk en Club Brugge.

Nog geen Landry Dimata of Adrien Trebel, Pieter Gerkens en Kenny Saïef zijn er wel terug bij. Anderlecht staat voorlopig vijfde. Bij winst blijven ze vierde en verkleint de kloof met koploper Racing Genk tot zes punten.

"Opvallend is dat de supporters rustig blijven en paars-wit blijkbaar de tijd gunnen om de vele hervormingen door te voeren, zowel op als naast het veld", stelt de voormalige trainer van paars-wit in De Zondag. "Maar ook voor hen zal op een gegeven moment de maat vol zijn. Straks winnen is dus nodig voor Anderlecht, en dat hoeft niet eens met goed voetbal. De drie punten zijn het enige wat deze namiddag telt."

Anderlecht telt vier punten meer dan Charleroi en ze spelen thuis. De Zebra's incasseerden woensdag een rake tik in de Beker van België, met een 1-3 nederlaag tegen RC Genk. Dat kan mentaal en fysiek doorwegen.

Anthuenis: "Sporting Charleroi is een van de betere middenmoters in de Jupiler Pro League. In de spits hebben ze met Osimhen een speler die de goal weet staan en die de verdediging Anderlecht pijn kan doen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes