Late penaltygoal van Benavente zuur voor Anderlecht

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na een nul op zes tegen Racing Genk en STVV kreeg Anderlecht Charleroi op bezoek. Bij winst liepen ze twee punten in op koploper Racing Genk en drie op Club Brugge. Dat leidde niet tot een grootste prestatie.

Een verrassende elf bij Anderlecht met Didillon - Saelemaekers, Najar, Bornauw, Lawrence - Morioka, Kums, Lokonga, Amuzu - Dimata en Santini.

Hein Vanhaezebrouck moest al na vijftien seconden zijn spelers tot de les roepen. Gholizadeh kwam alleen voor Didillon, maar de Franse doelman stond paraat.

Een snelle wake-up call voor Anderlecht, dat de partij gaandeweg in handen nam en er twee keer dichtbij was. Amuzu besloot tegen de paal, Dimata - die er dus toch bij was - knalde naast.

Charleroi reageerde met een kopbal van Dessoleil, die te veel vrijheid kreeg bij een vrije trap. Benavente kreeg de bal in de voeten na een schot van Ilaimaharitra, maar hij mikte niet naar de hoek. Net voor de rust wist Penneteau raad bij een schot van Bornauw.

Anderlecht begon wel scherp aan de tweede helft. Twee minuten later rondde Amuzu een voorzet van Dimata af (1-0). De thuisploeg ging op zoek naar een tweede treffer, met een poging van Dimata en Santini.

Zo bleef het spannend tot het einde. Een poging van Osimhen werd afgevlagd vanwege buitenspel. Maar er volgde wat later een penalty voor de Zebra's na handspel van Bornauw. Benavente (89') liet deze kans niet liggen (1-1).

Het ultieme slotoffensief van Anderlecht ten spijt bleef het bij dat gelijkspel. Een nieuwe opdoffer voor de ploeg van Marc Coucke. Met een 1 op 9 laat Anderlecht een mooie kans liggen om van de mindere periode van Racing Genk en Club Brugge te profiteren.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar n moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je f te vroeg, f te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes