Thorup kijkt vooral naar puntenwinst AA Gent

10 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
AA Gent kwam in de twaalfde minuut op voorsprong tegen Eupen via Dylan Bronn. Op het halfuur moesten de bezoekers met tien verder na een tweede gele kaart voor Suleyman Marreh. Het werd geen walk-over voor de Buffalo's.

De thuisploeg eiste 57% van het balbezit op, maar de aanvallers waren niet in hun dagje. Pas in de 78ste minuut viel het verlossende doelpunt, opnieuw van een verdediger, Sigurd Rosted. Geen hoogstaande partij, wel drie belangrijke punten voor AA Gent.

"We scoren uit stilstaande fases die een heel belangrijk onderdeel van het voetbal vormen", stelt trainer Jess Thorup tegenover Sporza. "We hadden in de eerste helft nog een mooi aantal kansen vanuit ons spel, maar verzilverden er geen enkele van."

AA Gent +3

"Tegen tien man spelen is niet altijd een voordeel en dat zag je even in de tweede helft toen Eupen twee keer gevaarlijk aan ons doel kwam. Maar na de 2-0 was het binnen. De drie punten zijn vandaag het belangrijkste."

AA Gent staat na achttien matchen op de zesde plaats met 28 punten. Dat is er eentje meer dan Charleroi en Standard. De nummers vier en vijf, Anderlecht en STVV, hebben 31 punten. Die twee ploegen hebben een doelsaldo van +10. De Buffalo's zitten aan +3. Meer scoren is de boodschap.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes