Antwerp en niet Club Brugge grootste concurrent KRC Genk?

10 december 2018
instagram
Racing Genk bleef tegen KV Kortrijk op een gelijkspel steken. Ze lopen wel een punt uit op Club Brugge, dat onderuit ging bij Waasland-Beveren. Antwerp profiteert voluit van dat puntenverlies en nestelt zich op de tweede plaats, op vier punten van de Genkies.

Met nog twaalf matchen te spelen telt Genk vier punten meer dan Antwerp. Club Brugge volgt op vijf. Anderlecht en STVV hebben er acht minder. Voor Club Brugge en wellicht ook Racing Genk volgt na de winterstop de volgende ronde in de Europa League. Een extra last om dragen: fysiek en mentaal.

"Club Brugge en Anderlecht zijn serieus punten aan het verspelen", merkt Jacky Mathijssen op bij Het Belang van Limburg. "Hoe je het ook draait of keert, de grootste titeluitdager van Genk is daardoor Antwerp geworden. Die ploeg staat er en heeft bepaalde kwaliteiten die in Play-off 1, tegen betere tegenstanders, het best tot uiting komen."

Antwerp moet dan wel hopen dat STVV niet in de top zes eindigt want in de twee onderlinge duels pakte de Great Old nul punten. De clashes tegen AA Gent leverden een 2 op 6 op. Antwerp speelde gelijk tegen Anderlecht en Club Brugge. Racing Genk won op de Bosuil.

Op 23 december is het Club Brugge-Antwerp.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes