"Antwerp is een zekerheid voor Play-off 1"

10 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Paul Gheyskens heeft grote plannen met Antwerp FC. De Great Old moet vaste klant in Play-off 1 worden, gekoppeld aan Europees voetbal in een moderne voetbaltempel. Met 35 op 54 zit Antwerp op schema. Alleen Racing Genk doet beter met 39 punten.

Na een 1 op 6 tegen AA Gent en STVV vierde het stamnummer 1 feest in het Jan Breydelstadion. Met twee goals van Lior Refaelov en eentje van William Owusu werd het 0-3 tegen Cercle Brugge. Antwerp wipt over Club Brugge naar de tweede plaats, met een punt meer. Anderlecht en STVV volgen op vier punten.

De nummer zes heeft al zeven punten minder, met nog twaalf matchen te spelen. De nummers zeven en acht, Charleroi en Standard, volgen op acht punten van Antwerp.

Laszlo Bölöni wil het niet over een mogelijke titelstrijd hebben. De Roemeense coach houdt het bij "ons doel is een plaats in Play-off 1".

Zo houdt hij de druk uit de kleedkamer weg. Volgens Peter Vandenbempt is dit Antwerp tot meer in staat dan deelnemen aan Play-off 1.

"Vorige seizoen waren ze een machine met veel fysieke power, die na de winterstop leeggelopen was. Daardoor zakten ze in de eindsprint door het ijs", stelt hij bij Radio 1. "De huidige ploeg staat zoveel verder en is zoveel completer."

Vandenbempt wijst onder meer naar de komst van ervaren krachten als Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani. Spelers die ook de nodige technische finesse aan de ploeg toevoegen.

"Een compleet elftal met een slimme en veeleisende coach als Bölöni. Ze zijn een zekerheid voor Play-off 1. Een serieuze kandidaat om mee te strijden voor de Europese prijzen. Of ze een titelkandidaat zijn, dat is nog een ander paar mouwen. Maar als ik bij de concurrentie zit zou ik Antwerp niet te lang in de buurt laten."

Na een thuismatch tegen Waasland-Beveren wacht voor Antwerp een verplaatsing naar Club Brugge.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes