Preud'homme weer een stap te ver?

10 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Michel Preud'homme zat er na STVV-Standard goedgemutst bij. Tevreden over de mentaliteit van zijn spelers, blij met het doelgevaar dat zijn ploeg creëerde op Stayen. Preud'homme hakte niet in op de arbitrage. Tijdens de match ging het er nochtans anders aan toe.

Vierde official Christof Dierick had zijn handen vol met de bank van Standard. Michel Preud'homme, Eric Deflandre, Emilio Ferrera, om de haverklap veerden ze uit de dug-out recht, met veel misbaar en decibels richting de arbitrage.

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny stelt zich vragen. "Wanneer gaat de vierde man nog eens een trainer naa de tribune sturen? Preud'homme maakt het vuur aan en zijn assistenten sprongen bij iedere fase mee recht", stelt Gumienny in Het Belang van Limburg. "Als vierde man moet je die mannen hun werk laten doen, maar als ze na tien keer niet doorhebben dat ze niet alles moeten aanvechten, houdt het op."

Gumienny meent dat scheidsrechter Erik Lambrechts actie diende te ondernemen tegen die Luikse furie langs de zijlijn.

"Misschien is het omdat je het in het verslag moet zetten en dan weer naar het bondsgebouw moet. Je bent een halve dag kwijt en ze nemen je bij de zitting toch niet serieus als scheidsrechter."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes