Keert Vanhaezebrouck terug naar KV Kortrijk?

13 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
RSC Anderlecht draait na achttien speeldagen in de Jupiler Pro League nog lang niet op volle toeren. Paars-wit is bovendien uitgeschakeld in de Europa League en Beker van België. Ondanks de tegenvallende prestaties en het matige voetbal spreekt Marc Coucke nog altijd zijn vertrouwen uit in trainer Hein Vanhaezebrouck. Voor de 54-jarige Vanhaezebrouck begon het echte trainerswerk bij KV Kortrijk. Joseph Allijns hoopt dat hij ooit terugkeert naar het Guldensporenstadion.

Hein Vanhaezebrouck begon in 2000 aan zijn trainerscarrière. Hij was assistent-trainer bij Sporting Lokeren. Nadien werd hij T1 bij Zuid-West en WS Lauwe. In de zomer van 2006 startte het échte werk bij KV Kortrijk. Na drie seizoenen in het Guldensporenstadion volgde met KRC Genk een eerste topclub. Dat werd geen succes, na achttien wedstrijden werd hij de laan uitgestuurd. Vanhaezebrouck keerde terug naar KV Kortrijk.

"In twee periodes zou hij hier uiteindelijk zeven jaar T1 zijn. Hein boetseerde KV Kortrijk voor een stuk en gaf de club ook een gezicht. Hij weet ongelooflijk veel van voetbal, lessen in voetbal kun je hem niet geven. Hij zegt in interviews wat op zijn lever ligt, af en toe iets te veel, maar zijn analyses zijn gewoonlijk correct", zegt KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns in Sport/Voetbalmagazine.

"Hij ging altijd uit van eigen kracht, ook op verplaatsing, en je vroeg je in bepaalde periodes weleens af of we met meer verdedigende accenten niet meer punten hadden gehaald, maar zo was Hein. Toen we in het begin het gevoel kregen dat ze KVK niet lang in eerste wilden, maakte hij voor onze site een compilatie van scheidsrechterlijke fouten in ons nadeel. Hein was bij ons een VAR avant la lettre, die in die tijd nog niet kon tussenkomen tijdens de wedstrijd. Als je met Hein in discussie gaat, voel je hem komen, soms moet je hem stilleggen, maar dat weet hij van zichzelf ook wel. Heeft ook veel kwaliteiten als mens en is een familieman. Misschien keert hij ooit nog terug naar Kortrijk."

Na zijn tweede periode bij de Kerels volgde een succesverhaal bij AA Gent met een landstitel en een knappe campagne in de Champions League. Seizoen 2017-2018 liep echter niet zoals verwacht. Na een matige seizoensstart beslissen AA Gent en Vanhaezebrouck om onderling uit elkaar te gaan. Niet veel later wordt Vanhaezebrouck in het Astridpark aangesteld als opvolger voor René Weiler. Ondanks een titel moet de Zwitser vertrekken na aanhoudend gemor van de fans over het matige voetbal. Tot nu toe heeft ook Hein Vanhaezebrouck paars-wit nog niet aan het voetballen gekregen. De aanvallende intenties zijn goed maar de beslissende pass ontbreekt nog te vaak. Ook de voorzetten vanop de flank bereiken Santini-Dimata amper.

Vanhaezebrouck ligt nog tot medio 2020 onder contract in het Astridpark.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes