Verheyen na Genk-Oostende: "Nog genoeg matchen"

16 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen puntenwinst voor KV Oostende bij Racing Genk. Het werd 2-0 voor de koploper. De Kustjongens zien hun marge op de onderste ploegen wat slinken.

Gert Verheyen bleef na afloop nuchter in zijn analyse. "In de eerste helft hebben we een goed blok gezet, toen hebben we goed verdedigd. Maar we kwamen er niet uit."

Rusland Malinovskyi scoorde in de 33ste minuut. Bij de rust was het 1-0. "In de tweede helft hebben we wat hoger gespeeld, met de nodige risico’s. Daar kwamen we een paar keer goed weg", citeert Sporza Verheyen. Genk morste met de kansen. In de 75ste minuut wist Ally Samatta wel te scoren.

Nul punten voor KV Oostende. Verheyen kijkt niet alleen naar de 2-0. "Ik ben tevreden over het enthousiasme binnen de ploeg. We hebben alles geprobeerd binnen onze mogelijkheden. Dat het verschil er is, dat weet je op voorhand. Om hier punten te pakken heb je wat geluk nodig op de goede momenten."

KV Oostende telt 22 punten en zakt naar de twaalfde plaats. Rode lantaarn Lokeren versloeg STVV en heeft zo nog maar acht punten minder.
 
"Je weet dat je punten moet halen" geeft Verheyen aan. "Je kunt met 22 punten niet achterom kijken en denken dat je zelf niks meer nodig hebt. Natuurlijk raken die andere ploegen ook aan dat puntenaantal, dus we moeten blijven punten pakken. Maar er zijn nog genoeg matchen."

Ze spelen dit jaar nog tegen Eupen (bekermatch, uit), Standard (uit) en STVV. Na de winterstop volgen nog negen duels.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes