Wesley Moraes kreeg klappen van Russen in discotheek

18 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wesley Moraes was in mei 2016 betrokken bij een vechtpartij in discotheek Diedjies in Kuurne. Twee jongeren van Russische afkomst verschenen deze week voor de rechter.

De feiten speelden zich af na een 3-1 zege van Club Brugge tegen Racing Genk in Play-off 1. Een wedstrijd waarin Wesley bankzitter was.

Volgens de Krant van West-Vlaanderen ontstond er een ruzie tussen twee groepen. Wesley Moraes, zijn begeleider Gilberto Tavares en nog enkele andere voetballers kregen het aan de stok met een groep Russische jongeren.

Er werden klappen uitgedeeld, waarbij Wesley enkele vuistslagen tegen zijn hoofd zou hebben gekregen. Naar verluidt raakte de Braziliaanse spits daarbij gewond aan het oog.

Bijna 2,5 jaar na de feiten kwam de zaak voor bij de rechtbank. Wesley Moraes stelde zich geen burgerlijke partij in deze zaak.

Verdachte Mayr-Ali K. bekende via zijn advocaat en hoopt er met een werkstraf vanaf te komen. De openbare aanklager vorderde een celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro. Rasul Z., de tweede beklaagde, ontkent zijn betrokkenheid en vroeg om deze reden de vrijspraak.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes