EXCL. Tom Coninx: "Vanaken niet de weg op van Tielemans of Dendoncker"

23 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Binnen enkele weken staat de verkiezing van de Gouden Schoen 2018 op de agenda. Hans Vanaken staat met stip genoteerd, met Leandro Trossard, Alejandro Pozuelo en Ruslan Malinovskyi als belangrijkste concurrenten. Met een Gouden Schoen op je erelijst vind je makkelijker onderdak in een van de vijf beste competities.

"Zonder enige twijfel: Hans Vanaken volgt Ruud Vormer op als winnaar van de Gouden Schoen", stelt Tom Coninx vastberaden. "Als ik me goed herinner kan hij de eerste Limburger worden sinds Lei Clijsters in 1988."

"De vooruitgang die hij door de jaren heen heeft weten te boeken is fenomenaal. Je moet steeds in het achterhoofd houden dat hij met de nodige portie geluk gelanceerd werd bij Sporting Lokeren onder de leiding van Peter Maes."

"Vanaken begint ook op het Europese toneel stappen vooruit te zetten. Zowel in de Champions League, bijvoorbeeld tegen AS Monaco, als bij de Rode Duivels. Hij lijkt zich zonder enige moeite te kunnen integreren in een groep, zo ook bij de Rode Duivels. Hans Vanaken blijft Hans Vanaken, onder alle omstandigheden. Dat is een sterk punt. Hij zal niet snel naast zijn schoenen gaan lopen."

Racing Genk doet het schitterend dit jaar. Zowel in de competitie als de Europa League lieten ze fraai voetbal zien. Club Brugge kende een mindere periode. Toch twijfelt Tom Coninx niet.

"Vanaken bevestigde in de Champions League, dat blijft toch nog wat anders dan de Europa League. En hij viel niet door de mand bij de Rode Duivels. Ruud Vormer was vorig jaar de terechte winnaar, nu verdient Vanaken de trofee."

"Zoals Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard"

Sven Kums versierde een transfer naar de Serie A. José Izquierdo belandde in de Premier League. Ruud Vormer kreeg een verbeterd contract bij Club Brugge. Wat volgt er voor Hans Vanaken, die in september bijtekende tot midden 2023?

"Ik raad Vanaken aan nog even bij Club Brugge te blijven", stelt Tom Coninx tegenover Voetbalbelgie.be. "Daarna zou ik opteren voor een club in de subtop van Europa. Zoals Kevin De Bruyne eerst passeerde bij VfL Wolfsburg en zoals Thorgan Hazard het momenteel doet bij Borussia Mönchengladbach."

"De volgende club van Hans Vanaken zou een wachtkamer moeten worden voor hem. Op die manier komt hij hopelijk niet aan zoals Youri Tielemans, die het toch nog niet helemaal waar heeft kunnen maken bij AS Monaco, of zoals Leander Dendoncker, die niet veel speelminuten raapt bij Wolverhampton."


HNo

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes