EXCL. Hans Vanaken over de Gouden Schoen

24 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie volgt Ruud Vormer op als winnaar van de Gouden Schoen? Alejandro Pozuelo wordt genoemd, net als Ruslan Malinovskyi en Leandro Trossard. Hans Vanaken staat echter met stip genoteerd als favoriet. Maar hoe ziet hij dat zelf?

Vorig jaar strandde hij op de vierde plaats, na Ruud Vormer, Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Ryota Morioka was vijfde.

Hans Vanaken won na het seizoen 2017/2018 wel de trofee Profvoetballer van het Jaar, voor Ruud Vormer en Junior Edmilson. De kans dat hij in januari ook de Gouden Schoen in ontvangst mag nemen, is groot. Kampioen met Club Brugge, dit seizoen opnieuw sterk presterend, Vanaken stond zijn mannetje in de Champions League en werd niet zomaar Rode Duivel.

"Er zijn meerdere kanshebbers, we zien wel wie of wat het wordt", gooit Hans Vanaken de bal terug. "Elke voetballer hoopt die prijs natuurlijk te kunnen winnen. Maar ik ben daar nu niet mee bezig. De volgende match met Club Brugge, dat telt."

"Ik wil match na match sterk presteren, als ploeg en persoonlijk. Dat loopt goed. Ik ben best goed bezig, die lijn wil ik verder trekken. Als de ploeg goed draait, is het makkelijker voor mij om bepalend te zijn, met assists en doelpunten."

En of hij goede cijfers op tafel kan smijten! Na twintig speeldagen zit hij aan zeven goals en elf assists. Goed voor een gedeelde negende plaats in de stand van de beste doelschutters in de Pro League. Bij de assists staat Vanaken helemaal bovenaan, met drie stuks meer dan Alejandro Pozuelo.

Het jaar 2018 loopt op zijn einde, de buit lijkt binnen voor Hans Vanaken. Al blijft die zijn gekende nuchterheid zelve.

"Het heeft niet veel zin om nu bezig te zijn of wakker te liggen van die Gouden Schoen. Dat is toekomstmuziek, er staan eerst nog een aantal wedstrijden op de agenda", merkt Hans Vanaken nog op. "Nogmaals, we zien wel wat de toekomst brengt."

AV

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes