De eerste woorden van Fred Rutten

07 januari 2019
instagram
© rsca tv
De zoektocht naar een nieuwe trainer duurde langer dan voorzien bij RSC Anderlecht. Meerdere kandidaten haakten af of bleken te duur. Fred Rutten moet de ploeg terug op de rails krijgen. "Een enorme uitdaging", stelde de nieuwe coach op zijn persvoorstelling.

"Ik ben vereerd dat ik bij deze mooie club mag gaan werken", stelt de opvolger van Hein Vanhaezebrouck. "Dat doe ik niet alleen, wel samen met Frank Arnesen en Michael Verschueren."

"Het is een zware klus, ook geen gemakkelijke klus. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen succes kunnen boeken."

"Waarom ik voor Anderlecht gekozen heb? Heel grote club, niet alleen in Belgi, ook in Europa. het is voor mij een enorme uitdaging."

Rutten werd net voor de afreis naar het oefenkamp in Spanje voorgesteld. Hij wil daar snel beter kennismaken met de andere leden van de technische staf en de spelersgroep. Arno van Zwam gaat ook deel uitmaken van de staf, net als Pr Zetterberg.

De 49-jarige Van Zwam stond onder de lat bij Fortuna Sittard, het Japanse Jubilo Iwata en NAC Breda. Hij werkte als keeperstrainer met Fred Rutten samen bij Al-Shabab en Maccabi Hafa.

"Eerst moeten we een goede analyse maken, dat zal een heel korte analyse zijn, en dan moeten we resultaten beginnen te behalen", merkt Fred Rutten op, die een contract voor onbepaalde duur tekende.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes