PRIMEUR: Japanner Itakura naar STVV?

09 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Takehiro Tomiyasu en Daichi Kamada doen het uitstekend, Wataru Endo liet ook goede dingen zien. Yuta Koike en Takahiro Sekine wisten nog niet door te breken bij STVV, wat ook met blessures te maken had. Een nieuwe Japanner lijkt op komst.

Na het vertrek van Casper De Norre naar Racing Genk zit STVV om verdedigers verlegen. Ko Itakura is in beeld. Deze 21-jarige Japanner - geboren in Yokohama - pikte op 6 augustus 2016 zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van topclub Kawasaki Frontale mee. Dat seizoen kwam Itakura drie keer in actie in de J-League.

In 2017 kwam hij aan vijf korte invalbeurten. Vorig jaar veroverde hij een basisplaats bij Vegalta Sendai, dat ook in de eerste afdeling speelt. Goed voor 24 wedstrijden waarin hij twee keer tot scoren kwam.

De rechtsvoetige verdediger (1m86) wordt op 27 januari 22 jaar en zou graag zijn kans gaan in Europa.

Met Kawasaki Frontale pikte Ko Itakura in 2017 ook nog drie matchen in de Aziatische Champions League mee. Hij scoorde toen tegen Eastern SC.

Itakura was lid van de Japanse U19, U20 en U21. Bij de U23 zit hij aan zeven interlands, waarin hij twee doelpunten meepikte.

De centrale verdediger kan ook als rechtsachter uit de voeten of als verdedigende middenvelder. Zijn contract bij Kawasaki Frontale loopt tot 31 januari 2020. Hij werd uitgeleend aan Vegalta Sendai. Zijn marktwaarde wordt op 700.000 euro geschat.

Om meer inkomsten te kunnen genereren gaf de clubleiding aan de Aziatische markt nog wat meer te willen bespelen. De komst van één of meerdere Japanse nieuwkomers is dan ook geen verrassing.

Casper De Norre, Jonathan Legear en Paul Gladon verlieten STVV in de wintermercato. Mohamed Buya Turay is uitgeleend aan het Zweedse Djurgardens.

Dimitri Charles


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes