Clement terug naar Club Brugge?

09 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Van speler tot beloftentrainer en T2. Philippe Clement wou graag zijn debuut als hoofdtrainer bij Club Brugge maken. Dat werd echter Waasland-Beveren. Een half jaar later maakte hij promotie. Clement werkt nu ruim een jaar bij KRC Genk en maakt een positieve indruk.

Hij heeft er een contract voor onbepaalde duur. Volgens Hugo Broos, nu sportief directeur bij KV Oostende, bestaat er geen twijfel over dat Clement op een dag hoofdtrainer zal zijn bij Club Brugge. Broos vindt het overigens niet vreemd dat Club Brugge niet meteen voor Clement koos.

"Het zou voor Philippe niet makkelijk geweest zijn om daar meteen over te nemen. Michel Preud'homme is een coach die er enorm bovenop zit. Als je dan jaren assistent geweest bent van Michel, is het geen cadeau om meteen in zijn voetsporen te treden", vertelt Broos in Het Laatste Nieuws.

"Niets belet dat Philippe ooit nog als trainer terugkeert naar Brugge. Je kan moeilijk de carrière van een trainer voorspellen, maar Clement heeft bewezen dat hij de kwaliteiten heeft om een topclub te coachen. Met wat hij intussen heeft opgebouwd, zie ik hem ooit nog wel terugkeren naar Club", besluit Broos.

Wie verdient de Gouden Schoen te winnen?

Bekijk resultaten


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes