Brys vertrouwt clubleiding STVV

10 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen Casper De Norre meer bij STVV. Een financiële voltreffer maar ook een zware sportieve aderlating. Jonathan Legear en Mohamed Buya Turay zijn ook weg. Er zullen nog een aantal spelers vertrekken. Marc Brys hoopt dat er ook snel wat inkomend transfernieuws volgt.

STVV dook de winterstop in op de zesde plaats. Met de huidige spelerskern Play-off 1 halen, wordt een loodzware klus.

Sascha Kotysch is niet mee op winterstage. Roman Bezus en Yohan Boli zijn er wel bij, maar ze zien een transfer zitten. Er wordt ook aan de mouw van revelatie Takehiro Tomiyasu getrokken.

De Kanaries beginnen aan het nieuwe jaar met een thuismatch tegen Racing Genk. De koploper én de aartsrivaal. Dan zijn Tomiyasu, Endo, Bezus én Teixeira er niet bij vanwege de Asia Cup of een schorsing.

"De ruggengraat van de ploeg is weg, dus we hebben zo snel mogelijk gerichte aankopen nodig. Er moeten minstens twee jongens bijkomen. Dat zal beslissen of we het halen of niet. Maar de Japanners weten waar de klepel hangt'', stelt Marc Brys tegenover Sporza.

"Ik vraag ook geen gigantische zaken. Ik wil een degelijke vervanger voor De Norre en ik wil meer wisselmogelijkheden in de voorhoede. Als we de kern nu kunnen behouden, met twee extra spelers, dan zit het goed."

In deze negen matchen moet STVV in de top zes trachten te blijven: Racing Genk, Cercle Brugge (uit), AS Eupen, Waasland-Beveren, Zulte Waregem (uit), Sporting Charleroi, Club Brugge (uit), Excel Moeskroen (uit) en AA Gent.

De voorsprong op AA Gent bedraagt twee punten. Charleroi heeft drie punten minder. KV Kortrijk hoopt ook nog mee te kunnen strijden voor Play-off 1. De Kerels tellen vijf punten minder.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele en sports administrator Andre Pinto vertelden aan Sport/Voetbalmagazine dat er versterking op komst is. "We zullen versterkt uit de winterstop komen", luidt de boodschap. Woorden die de trainer en de STVV-fans graag zullen horen.

De twee beleidsmakers gaven ook aan dat De Norre niet verkocht moest worden. De speler wou graag weg en Racing Genk liet zich niet afschrikken door de vraagprijs die verhoogd werd om geďnteresseerde clubs af te schrikken.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes