Pro League tekent akkoord met Kansspelcommissie

10 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
In het kader van de affaire Propere Handen klonk er kritiek op de voetbalinstanties en clubs die sponsorcontracten afsloten met gokkantoren. Was dat niet de kat bij de melk zetten? De Pro League heeft een protocolakkoord met de Kansspelcommissie afgesloten om de monitoring van weddenschappen te versterken.

De twee instanties schoen eind 2018 aan tafel om een nieuw akkoord uit te werken. Dit protocol moet de basis zijn voor een bredere wettelijke structuur die tot een efficiëntere en snellere uitwisseling van verdachte transacties zal leiden tussen alle stakeholders.

Er zal ook samengewerkt worden rond verantwoorde reclame van gokactiviteiten en zullen preventiecampagnes uitgewerkt worden rond weddenschappen, met als specifieke doelgroepen jongeren en actieve sporters.

"De Pro League is tevreden met de doorbraak die nu dankzij de gezamenlijke inspanningen met de Kansspelcommissie en de Minister van Justitie mogelijk gemaakt worden.De voorbije jaren kon een dergelijke uitwisseling enkel plaatsvinden met Unibet, omdat deze criteria opgenomen waren in onze partnerovereenkomst", klinkt het bij de Pro League.

"Dankzij de inspanningen van de Kansspelcommissie, de Minister van Justitie en de Pro League zal deze 'best practice' nu kunnen uitgebreid worden naar alle operatoren die zich willen engageren voor de bescherming van de sport. Het Nationaal Platform kan hiertoe als ideale forum dienen. Daarnaast zullen wij ons inderdaad engageren in preventiecampagnes, gericht op jongeren en actieve sporters. Dat de minister het protocolakkoord met de Pro League als blauwdruk wil gebruiken voor andere sporten, toont ons inziens alleen maar de kwaliteit van dit akkoord aan."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes