Zivkovic: "KV Oostende is geen Ajax"

11 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Richairo Zivkovic mikte in 2013/2014 vlot raak in het shirt van FC Groningen en versierde een transfer naar Ajax. Er volgde een uitleenbeurt aan Willem II. Zivkovic scoorde in 2016/2017 negen goals voor FC Utrecht en trok een tenue van KV Oostende aan. In het Marc Coucke-tijdperk.

Vorig seizoen prikte de 22-jarige aanvaller negen keer raak in de reguliere competitie en Play-off 2. Zivkovic zit nu aan drie doelpunten.

"Met alle respect naar KV Oostende toe, maar ik had ook niet verwacht dat ik hier zou spelen", zegt Zivkovic tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar ik probeer het rooskleurig in te zien en de stap omhoog te maken."

De negenvoudige U21-international flopte bij Ajax. Bij Utrecht en Oostende liep het nog niet wonderwel. In 2015 bedroeg zijn marktwaarde 5 miljoen euro. Vandaag is dat minder dan de helft. De aanvaller blijft ambitieus.

"Ik wil nog steeds een stap hogerop. Daarvoor probeer ik bij Oostende mijn best te doen om me in de kijker te spelen. Dat wil elke jonge speler."

"Mijn rendement kan beter. Van het hele team, trouwens, want we hebben maar 21 keer gescoord in 21 wedstrijden in de competitie. We staan twaalfde, dus het is logisch dat we minder vaak in 'de zestien' komen. We zijn geen Ajax, die daar elke wedstrijd zo vaak komen."

Zivkovic ligt tot midden 2021 onder contract bij de Kustjongens. Play-off 1 halen zit er dit seizoen niet in. KV Oostende zit wel bij de laatste vier in de Beker van België.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes