STVV gaat met Roman Bezus praten

11 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Roman Bezus gaf aan toe te zijn een stap hogerop. Er was concrete belangstelling van Antwerp. Geoffry Hairemans en William Owusu konden de omgekeerde weg inslaan, van de Great Old naar STVV. Die ruiloperatie gaat echter niet door. Hoe moet dit verder?

De Oekraïner traint mee bij STVV, al kwam hij te laat opdagen. De transfermarkt sluit pas op 31 januari af. Gebeurt er toch nog wat?

Bezus heeft een aflopend contract. In de huidige situatie kan hij de Kanaries vanaf 1 juli transfervrij verlaten. Tenzij STVV gebruik maakt van een optierecht voor een bijkomend seizoen. Daar hoort een extra bonus plus een hoger jaarloon bij. De Japanse eigenaars zijn op zoek naar hogere inkomsten om break-even te kunnen draaien. Als ze de optie van Bezus lichten, lopen de kosten nog hoger op.

Dat is niet het enige aspect. Kan hij zich vinden in een contractverlenging? Blijft hij in dat scenario voluit gaan? Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die zich nukkig beginnen te gedragen en na zo'n contractverlenging aan rendement inboeten.

"We gaan nog deze week met hem praten om te kijken wat er bij hem leeft", stelt sportief directeur Tom Van den Abbeele tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat we hem een nieuw contract gaan voorstellen. We willen vooral weten hoe hij de zaken ziet."
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes