Denswil kijkt niet alleen naar het geld

11 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Er was al enkele keren sprake van een transfer, Stefano Denswil loopt nog altijd bij Club Brugge mee. Zijn vierde seizoen. De 25-jarige verdediger won al twee landstitels, de Beker van België en de Supercup. Denswil koestert Ajax nog altijd, al is een terugkeer geen must.

"Mijn gebrek aan speeltijd was niet de hoofdreden van mijn vertrek. Er speelden ook andere zaken. Welke? Die kan ik maar beter laten rusten", vertelt de nummer 24 van Club Brugge tegenover het magazine Elf Voetbal.

"Ik heb veertien jaar voor Ajax gespeeld. Die periode beschouw ik nu als een gesloten boek. Met de huidige spelers heb ik niet veel contact. Joël Veltman spreek ik weleens op Snapchat. Daarbuiten niemand. Of een terugkeer een optie is? Niet dat het moét. Mocht de kans zich voordoen, dan zou ik er wel over nadenken. De club zit in mijn hart. Ik kijk tv via IPTV waardoor ik alle duels van Ajax kan zien. Ik juich als ze scoren. Misschien keer ik ooit weer terug. Misschien ook niet. Het is lastig om daarop nu te antwoorden."

"Financiën zijn niet het belangrijkst. Het sportieve aspect telt zwaarder", geeft Denswil aan. "Club Brugge stond op dat moment bovenaan in de competitie. De kans op Champions League het jaar daarop was groot. Vanuit Zaandam is het net iets minder dan tweeënhalf uur rijden. Zo zit ik toch dicht bij mijn familie."

Denswil zat al enkele keren dichtbij een transfer naar de Bundesliga of Premier League. Zijn contract bij Club Brugge loopt tot 30 juni 2020.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes