Propere Handen: nieuw verhoor Veljkovic

11 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Dejan Veljkovic is een spijtoptant en krijgt voor informatie strafvermindering (maximaal vijf jaar met uitstel). Toch is het gerecht tot op heden niet tevreden.

De makelaar werd al 96 uur verhoord, maar het gerecht is van mening dat er nog te veel gaten zitten in zijn verklaringen. Daarom moet de makelaar in het kader van 'Operatie Propere Handen' meer gaan vertellen.

"Volgende week moet meneer Veljkovic zich inderdaad opnieuw beschikbaar houden voor ondervraging”, bevestigt zijn advocaat Kris Luyckx aan Het Laatste Nieuws. De raadsheer stelt niet te weten wat de reden is. “Mogelijk hebben ze een round-up gemaakt en verlangen ze nog enkele verduidelijkingen.”

Veljkovic wordt in verband gebracht met matchfixing en onwettige geldstromen. Hij had contacten met zowat elke 'bobo' in het Belgische voetbal en ook met scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferière. Vanwege hun contact met Veljkovic werden eerder Peter Maes en Ivan Leko opgepakt.

De verklaringen die Veljkovic momenteel aflegt zou voor heel wat mensen uit de voetbalwereld zware gevolgen kunnen hebben.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes