STVV lijdt zware nederlaag tegen Hoffenheim

11 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
In de aanloop naar de derby tegen Racing Genk leed STVV twee nederlagen tijdens het oefenkamp in Spanje. Na een 2-1 tegen NAC Breda volgde een 5-2 uitschuiver tegen Bundesligaclub Hoffenheim.

De Braziliaan Joelinton - goed voor vier goals in de Bundesliga dit seizoen - opende de score in de elfde minuut in de Pinatar Arena. Op het halfuur strafte hij slecht uitverdedigen bij de Kanaries af (2-0). Roman Bezus vlamde de 2-1 knap in de kruising. Net voor de rust nam Geiger Kenny Steppe echter te grazen.

Na de rust liep Hoffenheim, dat op zevende plaats staat, verder uit via een derde treffer van Joelinton. Daichi Kamada vond echter ook de weg naar doel (4-2). In de 82ste minuut legde Baumgartner de eindscore vast.

STVV: Steppe - De Petter (Sankhon), Teixeira, Garcia - Botaka, De Sart (De Bruyn), Asamoah, Sekine (46' Acolatse), Bezus (83' Nazon) - Kamada en Boli.

Op vrijdag 18 januari is het STVV-Racing Genk. Mogelijk zijn Cristian Ceballos en Samy Mmaee er dan wel bij. Elton Acolatse en Roman Bezus zijn dan niet inzetbaar vanwege een schorsing.

Na het vertrek van Casper De Norre, Jonathan Legear, Paul Gladon en Buya Turay is het wachten op nieuwkomers bij de Kanaries.
DCVoetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes