Kara Mbodji: "Ken de veeleisenheid van Anderlecht"

12 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Anderlecht ging op zoek naar een centrale verdediger, met leiderschap en voetballend vermogen. Met Kara Mbodji kwam er al een ervaren kracht bij. Terug van een avontuur bij FC Nantes. De Senegalese speler heeft er zin in.

Kara Mbodji sukkelde de vorige seizoenen met knieproblemen. Op dit moment is hij fit. Fred Rutten zal meteen een beroep kunnen doen op zijn diensten. Anderlecht moet naar AA Gent.

"Ik kan leiderschap aan de ploeg toevoegen, wat ik voordien ook deed", stelt Kara Mbodji via het clubkanaal. "Ik ken de ploeg, de club en de Belgische competitie. Ik ken ook de veeleisenheid van RSC Anderlecht en wat de supporters verwachten."

"Met de ervaring die ik heb zal ik de andere spelers raad geven en hen aanmoedigen om harder te werken. Ik zal hen veel uitleg geven over hoe een profvoetballer hoort te leven."

De 29-jarige Senegalees kwam bij FC Nantes aan 507 speelminuten in de Ligue 1, goed voor zes basisplaatsen. Een groot succes is dat niet.

"Ik heb terug een goede knie en ben honderd procent klaar", geeft de voormalige verdediger van KRC Genk mee. "Ik hou van uitdagingen en laat nooit de moed zakken. Ondanks de blessurelast en wat er daarna gebeurde ben ik altijd mentaal sterk gebleven."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes