Teodorczyk haalt uit naar Coucke en Vanhaezebrouck

12 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Lukasz Teodorczyk wou bij Anderlecht blijven, maar de Poolse spits werd met zachte dwang naar de uitgang begeleid. Hij had geen toekomst meer bij RSCA en kreeg het advies mee te werken aan een transfer. Dat werd Udinese, waar hij nog niet veel potten wist te breken.

Na het WK 2018 in Rusland meldde Teodorczyk zich terug bij Anderlecht. Hij was er ook bij voor de shoot van de ploegfoto (zie foto's).

"Na het wereldkampioenschap kreeg ik tien dagen verlof, waarna ik te horen kreeg dat ik eerst individueel moest trainen. Dat bleef maar duren", blikt Lukasz Teodorczyk terug in een interview met het Poolse Przeglad Sportowy.

"Via de media vernam ik dat ik de club zou verlaten. Ik antwoordde op vragen dat ik nergens naartoe ging. Er kwam een andere eigenaar en het management kwam in andere handen. Er kwamen nieuwe aanvallers bij waardoor ik me toch wat voorbereidde op een vertrek."

"Niemand heeft er met mij over gesproken, daar hou ik nog altijd een slecht gevoel aan over. Noch de voorzitter (Marc Coucke, nvdr.) noch de manager (Luc Devroe, nvdr.) nodigden mij uit voor een gesprek, om te zeggen 'Teo, we willen dat je vertrekt'."

"De weken gingen voorbij, er volgde wel een gesprek met de trainer. Ik maakte duidelijk dat ik terug klaar was om met de groep mee te trainen, maar hij zei dat ik rustig moest blijven en dat er nog tijd was. De competitie begon, de nieuwe aanvallers scoorden en de trainer sloeg zichzelf op de borst."

"Vanhaezebrouck hield niet van spelers met een mening. De voorzitter maakte in de media bekend dat ik pas derde of vierde spits zou zijn en dat een transfer beter zou zijn voor mij. Hij heeft me dat nooit persoonlijk duidelijk gemaakt."

Teodorczyk houdt een bitter gevoel aan dit alles over. "Ik scoorde veel doelpunten voor Anderlecht en verdiende die behandeling niet."

Operatie hernia

De 27-jarige spits prikte 37 keer raak in 71 wedstrijden in de Pro League. Teodorczyk scoorde ook 7 keer in 14 Europese matchen. Daar hoorde nog 1 treffer in 3 bekerwedstrijden bij.

"Ik kon bij Anderlecht blijven, niet spelen en geld verdienen, maar er zijn belangrijke dingen in het leven dan Anderlecht. Ik verdien minder bij Udinese en ik leef op een andere manier."

Hij wist nog niet veel potten te breken in de Serie A, waar hij voorlopig een plaats krijgt in de lijst van miskopen. "Ik onderging eind oktober een operatie", geeft Lukasz Teodorczyk aan. "Ik sukkelde met een bilaterale hernia." De Poolse international hoopt snel terug groen licht te krijgen en pijnloos zijn kans te kunnen gaan, om het ongelijk van RSC Anderlecht te bewijzen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes