Cobbaut looft 'sociale coach' Rutten

12 januari 2019
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Elias Cobbaut ruilde KV Mechelen voor RSC Anderlecht en kwam snel aan spelen toe. De linksachter verdween echter maandenlang in de lappenmand. Cobbaut maakte tijdens de winterstage in Spanje beter kennis met de aanpak van de nieuwe trainer.

Fred Rutten koos in de oefenpartij tegen Hoffenheim voor een 4-3-3. "Het was een goede wedstrijd", zegt Cobbaut, "Eentje met veel balbezit en waar we domineerden. Spelen met een viermansdefensie ging heel goed. Al probeer ik mij altijd aan te passen aan de speelstijl van de coach."

"Rutten is een heel sociale coach, hij praat veel. Ik hou wel van die aangename aanpak. Dat heb ik als speler nodig. Hij heeft ook de tijd genomen om met iedereen te praten, iedereen heeft zijn hart kunnen luchten."

Cobbaut was lange tijd out met een enkelblessure: "Dat was een frustrerende periode vooral omdat ik de ploeg niet kon helpen. Maar het is voor iedereen een moeilijke en zware periode geweest. Maar het kan alleen maar beter gaan nu en ik ben ook heel blij dat ik terug ben. De titel opgeven wil ik nog niet, in de play-offs kan alles nog. Ik heb er vertrouwen op dat het seizoen nog tot een goed einde kunnen brengen. We moeten blijven vechten."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes