Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli 2008
instagram

Sinan Bolat bereikte een overeenkomst over een contractverlenging met vier seizoenen bij Racing Genk. De 19-jarige doelman wil met Logan Bailly de strijd aangaan voor de plaats onder de lat. Bolat mag aan het seizoen beginnen, want Bailly is de eerste speeldag geschorst.

Er zitten nog meer speelkansen in voor Sinan Bolat. Logan Bailly trekt met de Belgische Olympische ploeg naar China en zal wellicht nog enkele wedstrijden missen. Voor Bolat een uitgelezen kans om zich te manifesteren.

De onderhandelingen over een contractverlenging sleepten lang aan. Er was wat belangstelling van Galatasaray en Fenerbahçe, en er was discussie over de clubwagen waarmee Bolat mocht rondrijden. Genk heeft een deal met Ford en Mercedes. Bolat wenste een BMW X5.

"Ik hoop dat ik niet de stempel van verwend nest moet dragen", aldus Bolat in HBvL. "Zo zit ik helemaal niet in mekaar. Ik heb me even heel slecht gevoeld. Gelukkig werd alles uitgeklaard met de club. Ik ben gelukkig bij Racing Genk, een transfer naar Turkije is even niet meer aan de orde."

Sinan Bolat tekende als 6-jarige een aansluitingskaart bij FC Melo Zonhoven. Een jaar later was hij terug te vinden op het jeugdcentrum van Racing Genk. Als 15-jarige mocht hij met de A-kern meetrainen. In het seizoen 2006-2007 maakte Bolat zijn grote debuut tegen FC Brussels. Het afgelopen seizoen pikte hij vier competitiewedstrijden mee.

De familie Bolat is afkomstig van Kayseri, in Centraal-Turkije. Deze stad telt 600.000 inwoners. Rüstü is zijn grote idool.

Geen BMW X5, geen contract
Itzhaki heeft koffers klaar staan
Genk wil nog zes spelers kwijt

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli om 15:08
zozo borat.... die kunnen we ook nog wel gebruiken in belgie!
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

(-) op 12 juli om 13:18
er rijden tegenwoordig al zoveel pummels rond in veel te grote BMW's, liefst nog met een baseballpetje op hun lege hoofd. Voor velen is een BMW het hoogste doel in hun leven. zielig......
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli om 12:20
en we zijn weer racisten..
die belgen houden beter hun mond maar weer eens
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli om 12:16
Jij hier onder mannen zoals gij racisten boeren marginalen die kerel verdient in een jaar wat jij niet verdient in heel uw leven ga je pintjes pakken aan de toog en ga zaaft over migranten ahhahahhaha
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli om 12:14
Mocht hij nog in Turkije gewoond hebben liep hij waarschijnlijk rond op sandalen reed hij met een aftandse Zundap brommer en was hij reeds voorgesteld aan zijn bruid in ruil voor 4 ezels,maar hoor je hem zeggen dank u Belgie voor deze mooie kansen die ik in dit land krijg....tuurlijk niet...
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli om 11:44
amai 15 jarige al in de A kern
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

12 juli om 10:54
Met die mannen 3 dingen....heimwee, ocmw, Bmw
voetbal

Re: Bolat kiest voor Racing Genk

snoopy op 12 juli om 09:25
Een Ford Escort van '85 zou hij moeten mee rijden van mij om nog te mogen spelen bij Genk !

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes