Nationaal stadion Brussel op parking C

28 december 2008
instagram

Er dient zich een nieuwe piste aan voor de bouw van een nieuw nationaal stadion in Brussel. Nadat de bouw van een stadion op de terreinen van Schaarbeek Vorming in een studie verworpen is, wint een nieuwe locatie aan populariteit.

Brussels minister Guy Vanhengel kiest voor een multifunctioneel stadion op parking C, gelegen langs de Brusselse Ring en bij automobilisten vooral gekend is van het auto- en voedingssalon op de Heizel. Kortom, op een steenworp van het huidige Koning Boudewijnstadion.

Aan Franstalige kant klinkt er kritiek omdat parking C op het grondgebied van Grimbergen ligt, in Vlaanderen, de parking is eigendom van de stad Brussel. Zij vrezen dat ze moeten opdraaien voor de lasten en niet genieten van de lusten (inkomsten van belastingen). 

Enkele Franstalige politici, onder meer BenoÓt Cerexhe, lijken nu toch gewonnen voor een nieuw complex op parking C. Cerexhe stelt voor om het 31 ha grote terrein in te lijven bij het Brussels Gewest. Hij berekende dat het Brussels Gewest dan wordt uitgebreid met 0,0018 pct van het grondgebied.  

Vanhengel is eerder voorstander voor een speciaal statuut voor parking C, te onderhandelen tussen Vlaanderen en het Brussels Gewest. "Een uitbreiding van Brussel, hoe mininiem ook, kan in communautair vaarwater geraken en dat helpt de zaak niet vooruit", stelt de Open VLD'er. 
 
In januari buigt de Brusselse ministerraad zich over de te volgen piste. Vanhengel bereidt deze kerstvakantie een nota voor. "In de hoofdstad van Europa is elke vierkante meter goud waard," blikt Vanhengel vooruit.
 
"Parking C wordt maar 50 dagen per jaar gebruikt. Een mooi stadion kan een landmark zijn in het landschap, alle automobilisten die langs de ring rijden zullen het zien liggen. Het stukje grond is ideaal gelegen met zelfs een aparte afrit van de ring, de metro is niet ver, er is geen probleem van overlast van buren en het terrein is beschikbaar: het volstaat om de parking onder de grond te stoppen."
 

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

30 december om 11:07
Vereenigde Nederlanden!!!, opdelen dat Belgie.
Onder Nederlandse leiding staat dat Stadion er binnen 5 jaar, geen geleuter gewoon bouwen!
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

Pol Van Hauwaert op 29 december om 11:03
Buffalo, Gent heeft wat alleen gedaan? U doet precies of het Arteveldestadion er al staat, terwijl de werken toch verdacht traag vooruit gaan...Als het zo doorgaat speelt AA Gent in 2015 nog in het Ottenstadion...
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

Buffalo op 29 december om 10:18
Blablablabla ...... en tenslotte gebeurt er daar toch niets ! AA Gent heeft het op zijn eentje gedaan met de commerciŽle wereld zonder gezever van de politiekers ! Wel een hulpvaardig stadsbestuur daar in Gent ! Proficiat De Witte, Termond en Co !
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op mijn linkerteelbal

28 december om 23:05
Golle ze allemaal onozelers da wete golle toch ?

Nationaal stadion Brussel op mijn linkerteelbal.
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

Watson Waterstone op 28 december om 22:13
Allez, fock dit geklungel, Vlaanderen bij Nederland of onafhankelijk!!
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

forza maric op 28 december om 22:02
De ministers zouden beter werk maken van de clubs een fikse subsidie te geven om een hypermodern stadion neer te zetten en bijvoorbeeld in anderlecht,in een vernieuwd stadion, de nationale ploeg onder te brengen!Wat een onzin weeral belastingsgeld uit te geven aan een stadion die amper gebruikt wordt!Ze zouden beter onze clubs helpen,daar ligt de hoogste nood!Bij de duivels kan men er een mouw aan passen!!Het zijn hoogbegaafde mensen die politiekers en toch snappen die het niet dat er ook snel iets aan gedaan kan worden om het infrastructureel probleem op te lossen!
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

28 december om 18:18
Ze blijven blijven uitstellen om stadions te bouwen in BelgiŽ.
En dat wilt dan wk 2018 binnen halen :s
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

28 december om 17:29
Sport moet zorgen voor verbroeding, helaas loopt dat hier in Belgie altijd zo lastig...
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

28 december om 16:03
haha zelfs een stadion zorgt ier voor communautair gekibbel
voetbal

Re: Nationaal stadion Brussel op parking C

dane op 28 december om 14:45
@Pol Van Hauwaert
Aars lelijk stadion met die piste ongezellig
Weer een club naar de klote!
1 2
> >>

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duch‚telet

Meer voetbalquotes