De carrière van Thomas Buffel

29 augustus 2005
instagram

Thomas Buffel is altijd een 'speciaal ventje' geweest. Hij speelde in de jeugd van Daring Ruddervoorde alles op een hoopje. Had-ie weer acht of negen doelpunten gemaakt, maar zei er thuis niets van. Op heel jonge leeftijd werd zijn toekomst bepaald.

Van Ruddervoorde had Buffel normaal naar Club Brugge moeten gaan, en dan zou hij nooit in Nederland terecht zijn gekomen. Antoine Vanhove, die de sportieve leiding bij Club Brugge toen in handen had, is de oom van Thomas Buffel. De familie Buffel leeft echter voor concurrent Cercle en daar gaat het supertalent dan ook naartoe. Vanhove zweert vervolgens de dure eed dat Buffel nooit voor Club Brugge zal spelen.

Ook bij Cercle valt Buffels spelintelligentie en perfecte mentaliteit op. Hij speelt altijd in dienst van de ploeg en wordt door Cercle-man Wilfried Colpaert vergeleken met Paul Van Himst, de beste Belgische speler aller tijden. Op zijn zestiende vertrekt Buffel transfervrij naar Feyenoord en de familie Zwik, zijn pleeggezin. De rest van het verhaal is bekend. Bij de A1-jeugd van Feyenoord wordt hij verkozen tot beste jeugdspeler, in het shirt van satellietclub Excelsior twee keer tot beste speler van de eerste divisie.

In de zomer van 2002 neemt hij de plaats in van Jon Dahl Tomasson in de Kuip. Hij debuteert ook bij de Rode Duivels. Sluw als een vos bespeelt de kleine Thomas Buffel de ruimte tussen middenveld en aanval. Nu loopt Buffel te schitteren in het shirt van de Rangers FC. Antoine Vanhove krijgt vermoedelijk gelijk: Buffel zal nooit voor Club Brugge spelen.

Fiche:

1,75 m en 68 kg.
Thomas Honoré Albertine Buffel.
Geboren op 19 februari 1981 in Ruddervoorde.
Jeugdclubs: Daring Ruddervoorde, Cercle Brugge en Feyenoord.
Profspeler bij: Feyenoord (1999-2000), Excelsior (2000-2002), Feyenoord (2002-2005), Glasgow Rangers (2005-)

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes