Fotospecial: Herman Vanderpoortenstadion Lierse

28 mei 2009
instagram

Het Herman Vanderpoortenstadion, waarvan de naam ontleend is aan oud-burgemeester Herman Vanderpoorten, is de thuishaven van Lierse SK. In de volksmond wordt het stadion ook wel het Lisp genoemd, naar de wijk waarin het stadion ligt. Onze fotograaf bracht een bezoek aan dit stadion.

Het Lisp telt 4.311 staanplaatsen en 10.227 zitplaatsen. Daarnaast beschikt de club over 522 business-seats, 102 VIP-seats en drie loges van tweemaal twaalf en zestien plaatsen. De totale capaciteit van het stadion bedraagt 14.538 plaatsen.

Recent werden er twee nieuwe tribunes rechtgetrokken. In een volgende fase zullen ook de resterende twee tribunes (tribune 3 en 4) vernieuwd worden. Wanneer die plannen uitgevoerd zullen worden, is voorlopig nog niet bekend.

Lierse speelde niet altijd in het Herman Vanderpoortenstadion. In de beginjaren van de club werd er gespeeld op een veld in Kloosterheide, een gehucht van de stad Lier. Daarna, in 1912, verhuisde Lierse naar de Molekens. Op 30 augustus 1925 trok geel-zwart uiteindelijk naar het Herman Vanderpoortenstadion.

Ligging en routebeschrijving:

Lispersesteenweg 237
2500 Lier

Vanuit Brussel:
E 19 Brussel-Antwerpen afrit 8 Rumst-Duffel - Rechts richting Duffel - N14 richting Lier - ring rond Lier: naar links - aan tweede verkeerslichten op de ring naar rechts - tweede straat rechts

Vanuit Gent-Antwerpen:
Antwerpse Ring afrit 4 Berchem - Rechts N1 richting Mortsel-Mechelen - in Mortsel N 10 richting Lier, tot ring rond Lier - aan het kruispunt met de ring naar links - volgende verkeerslichten op de ring naar rechts - tweede straat rechts

Vanuit Hasselt:
E 313 Hasselt-Antwerpen afrit 19 Massenhoven - N14 richting Lier - ring rond Lier: rechts - verkeerslichten links - tweede straat rechts.

Fotospecial:

Klik hier voor onze fotospecial van het Herman Vanderpoorten Stadion, in de volksmond bekend als 't Lisp.

Andere stadions:

Fotospecial: Constant Vanden Stock Stadion
Fotospecial: Royal Antwerp FC, de Bosuil
Rubriek voetbalstadions Voetbalbelgie.be

Pieter Vanlommel

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar n moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je f te vroeg, f te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes