Stijn Haeldermans studeert Rechten

23 mei 2009
instagram

Wat is er van Stijn Haeldermans? Het antwoord: hij is voetballer af. Sinds afgelopen zomer zit de 34-jarige Hasselaar zonder club. Nu studeert hij Rechten aan de UHasselt en volgt hij een trainerscursus met onder andere Besnik Hasi en Bob Peeters. "Maar ik ben niet zeker of trainer worden wel mijn roeping is."

Het nog ergens als profvoetballer proberen is voor de gewezen speler van onder meer RC Genk, Standard en Heusden-Zolder uitgesloten. "Want ik wil me nu volop op mijn studies concentreren. Misschien speel ik nog wel verder op lager niveau, zodat ik het voetbal met mijn studies kan combineren. Want de voetbalmicrobe laat me toch niet los."

De technisch vaardige flankaanvaller voetbalde in de herfst van zijn carrière nog vier jaar in Duitsland, bij RW Oberhausen en RW Essen. "Dat was een heel leuke periode", blikt Haeldermans terug. "Met RW Essen ben ik toen kampioen gespeeld. In Duitsland wordt het voetbal op een andere manier beleefd dan in België. Er komt altijd veel volk kijken naar de wedstrijden, zelfs in de Regionalliga West (de Duitse derde klasse, nvdr) waar ik speelde."

"In Duitsland speelde ik trouwens op een andere positie dan ik in België steeds gespeeld heb. Niet meer op de flanken, maar centraal voor de verdediging of achter de spitsen."

Twee seizoenen geleden was er even sprake dat Haeldermans terug naar België zou keren en bij KV Mechelen ging spelen. "Mechelen had toen net de promotie afgedwongen naar eerste klasse, en ik was vol overtuiging om terug in de Belgische eerste klasse te spelen. Jammer genoeg ging die deal niet door, ik lag nog onder contract in Duitsland en daar wilden ze me niet laten gaan."

Roger Nilis, vader van Luc, zei ooit over Haeldermans dat hij een topper zou zijn indien hij tien centimeter groter zou zijn. "Dat zou inderdaad misschien wel het verschil gemaakt hebben tussen een mooie carrière en de absolute top. Het voetbal is de laatste jaren veel fysieker geworden, als ik op mijn positie mijn lengte meehad zat er mogelijk meer in. Maar ik denk dat ik toch steeds mijn mannetje gestaan heb op het veld."

Luc Nilis kijkt niet te ver vooruit
Danny Boffin doet er nog een seizoen bij
Geraerts niet tevreden bij Club Brugge

Pieter Vanlommel

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Stijn Haeldermans studeert Rechten

moreira 10 op 24 mei om 09:29
Prima voetballer maar was altijd terug te vinden in het nachtleven. Als die zich verzorgd had maar ja dat is praat na de vaak...
voetbal

Re: Stijn Haeldermans studeert Rechten

23 mei om 20:35
Hahaha, qf zelf gestudeerd?
voetbal

Re: Stijn Haeldermans studeert Rechten

23 mei om 20:34
Jawadde, op alle leeftijden mag je je toch bijscholen lol.
voetbal

@ 16.34

fons op 23 mei om 17:10
Kerel, jij weet er bitter weinig van dan, ik studeer ook Rechten in Hasselt, en heb verschillende lessen met Stijn (Haeldermans) gevolgd. Er studeert zelfs een man van 70 bij ons, dus beperkingen op meerderjarige leeftijden zijn er niet.
voetbal

Re: Stijn Haeldermans studeert Rechten

qf op 23 mei om 16:34
Ik wist niet dat je op die leeftijd nog kon gaan studeren.

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes