Portret: Dirk Degraen, de nieuwe AD van Genk

26 mei 2009
instagram

Toen Racing Genk een vacature plaatste op haar website voor een nieuwe algemeen directeur, kreeg de club maar liefst 90 kandidaturen binnen. Daaruit werd één man gekozen: Dirk Degraen. Maak kennis met de nieuwe sterke man in de Cristal Arena.

"Ik ben een echte Limburger", zegt Degraen over zichzelf. "Ik ben afkomstig van Wellen en woon al enkele jaren in Bokrijk, bij Genk."

Degraen is jurist van opleiding, hij studeerde Rechten in Leuven. Als secretaris-generaal van de associatie van makelaars in Luxemburg speelde hij een rol bij het vastleggen van de regelementen bij de FIFA. Daarna stond hij aan de wieg van het managementbureau SEM (Sport and Entertainment Management) in Leuven.

"Op korte tijd bouwden we een heel uitgebreide spelersportefeuille uit, in het voetbal en het wielrennen. In 2006 ben ik met deze business gestopt, en daarna heb ik enkele jaren de job van huisvader uitgeoefend."

Toen Dirk Degraen hoorde dat er vraag was naar een algemeen directeur in de Cristal Arena, twijfelde hij niet lang. "Als supporter van Racing Genk heb ik op dat moment contact opgenomen met Sef Vergoossen, om te horen of die job er een was die aan mijn karakter beantwoordde. Dat was duidelijk het geval. De AD zou bepaalde verantwoordelijkheden krijgen, maar tegelijk ook bepaalde verantwoordingen moeten afleggen aan de Raad van Bestuur."

Blauw-witte familie

Buiten het voetbal houdt Degraen zich vooral bezig met andere sporten. "Ik probeer met een aantal vrienden af en toe een balletje te golfen, maar dat is me de laatste acht weken nauwelijks gelukt. Daarbuiten probeer ik elke dag ook even te zwemmen om alles wat de volgende dag op de agenda staat eens op een rijtje te zetten. In mijn jeugd heb ik ook nog voetbal gespeeld bij de kadetten van Wellen VV, maar ik was het goede leven te vlug gewoon (lacht)."

De familie Degraen is Racing-minded. "De hele familie zat zaterdag in het Heizelstadion, inclusief de opa. Ook naar de gewone competitiewedstrijden komen ze soms kijken. Mijn kinderen zijn wel nog te jong om elke wedstrijd bij te wonen."

Zijn kinderen, dat zijn David (7) en Anna (12). "David voetbalt bij Bokrijk, Anna voetbalt ook graag, maar ze is niet aangesloten bij een club."

Nu het seizoen gedaan is, zit een vakantie er helaas niet in voor Dirk Degraen. "Ik ben 2,5 jaar heel graag huisvader geweest, en ik heb dan wel tijd genoeg gehad voor een aantal zaken zoals vakantie. Daar zal de komende maanden geen tijd voor zijn. Dat besef ik en daar heb ik ook helemaal geen probleem mee."

De nieuwe directeur zal niet de enige op de club zijn tijdens de zomer. "Er werken hier nog heel wat gemotiveerde mensen van verschillende afdelingen, en op 21 juni begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dan loopt het hier weer vol (lacht)."Pieter Vanlommel

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Portret: Dirk Degraen, de nieuwe AD van Genk

27 mei om 00:43
haha. Ja Anna is ook nog cheerleader geweest op Racing Gent geloof ik. Ze is echt wel "Racing-minded"
voetbal

Re: Portret: Dirk Degraen, de nieuwe AD van Genk

26 mei om 21:53
Zijn dochter Anna is een toffe griet, supporter voor Sint-Truiden.
voetbal

Re: Portret: Dirk Degraen, de nieuwe AD van Genk

26 mei om 21:16
Dirk Degraen is 45 jaar, maar ziet er ouder uit. Ik herinner me hem van het college in Zepperen (bij Sint-Truiden). Alle voetballiefhebbers van Wellen, zijn geboortedorp, waren supporters van STVV. Een rasechte supporter van Genk is hij echt niet, draait allemaal rond de centen.
voetbal

Re: Portret: Dirk Degraen, de nieuwe AD van Genk

alex op 26 mei om 19:39
Ik denk dat Dirk dit zeer goed zal doen, welkom in ons Racing Genk !

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes