Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

16 september 2009
instagram

De toeschouwers kregen bitter weinig kansen te zien in de partij tussen Olympiakos Piraeus en AZ. De ploeg van trainer Ronald Koeman rekende op een punt, maar ze keren met lege handen naar huis.

Al vroeg in het duel werd duidelijk dat Olympiakos geen ploeg was waar AZ van hoefde te verliezen. De ploeg hing als los zand aan elkaar, speelde zonder al teveel overtuiging en had na een kleine tien minuten spelen al op achterstand kunnen komen. Na een goede actie van Moussa Dembélé kreeg Maarten Martens een enorme mogelijkheid om de score te openen, maar van dichtbij lukte het de nietsvermoedende Belg niet om het net te laten bollen. Uit de tegenaanval kreeg Diogo namens de thuisploeg een eerste kansje.

Want hoewel Olympiakos er niet goed uit zag: kansloos was de ploeg zeker niet. Dit had vooral te maken met de weinig overtuigende defensie van AZ, die toch een paar mogelijkheden weggaf. Een voorzet van Jaouad Zairi werd enigszins gelukkig niet gepromoveerd tot assist, terwijl een kopkans van Diogo vlak voor rust rakelings langs de paal naast ging. Direct na de pauze ging het bijna weer mis, maar Vassilis Torosdidis stond buitenspel.

AZ kon zelf nauwelijks voor gevaar zorgen. Naast de enorme kans voor Martens had de ploeg in de eerste helft nog slechts één mogelijkheid gekregen, maar Brett Holman kreeg het niet voor elkaar om de bal in de loop op doel te krijgen. In de tweede helft werd AZ niet veel gevaarlijker. Mounir El Hamdaoui kwam te weinig in het stuk voor en een schot uit de tweede lijn van David Mendes da Silva was dan ook lange tijd het enige wapenfeit.

Uiteindelijk kwam de aanvallende onmacht en de defensieve onzekerheid AZ toch duur te staan. Zairi kreeg tien minuten voor tijd teveel ruimte, chipte de bal voor het doel en zag Torosidis daar helemaal vrij staan. De middenvelder timede goed en knikte de bal langs de kansloze Sergio Romero: 1-0. AZ kreeg nog wel één goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar het geluk was niet aan de zijde van de Alkmaarders.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

18 september om 15:32
AZ onverdiend verloren, hadden daar moeten scoren maar jah...

Ik denk dat de 2e plaats gaat tussen Olympiakos AZ en Standard
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

17 september om 14:11
ff dimmen het gaat dus egt nie tussen az en standard. az speelde de slechtste wedstrijd die ik tot nu toe dit jaar heb gezien, beschamend voor Nederland. 2 keer op goal geschoten, schande schande schande!!! als az zo speelt tegen standard dan walst Luik over az heen, gokje: az-standard 0-3. o nee we smelten de kazen
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

17 september om 11:49
je kunt nu al concluderen dat de wedstrijden tussen AZ en Standard beslissend zullen worden
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

Eden Hazard op 17 september om 00:55
Het zal idd tussen AZ en Standard gaan. Jammer dat ze allebei verliezen.
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

standard op 17 september om 00:31
@Hollandia

idd dit is een schijtavond voor de bene'(lux) !!
wat baal ik hier van....geld trekt aan het langste eind zeker? dit is kut kut kut..sorry voor het taalgebruik voetbal.belgie...
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

Stijn op 16 september om 23:44
Bottomline: AZ én Standard verliezen beiden onverdiend.
Jammer.
voetbal

Re: Olympiakos boekt Arsenalscore tegen AZ

Hollandia op 16 september om 23:42
Dat Olympiakos gaat niet meetellen in deze poule, klaar. Stelt niks voor en AZ heeft zichzelf veel tekort gedaan. Het zal tussen AZ en Standard gaan. Heb ook een herhaling gezien van Standard ... man man wat jammer voor jullie, had het jullie gegund.

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes