Pascal Renier ploegmaat van Lorenzo Staelens

30 november 2005
instagram

Pascal Renier tekende een contract tot het einde van het seizoen bij KBS Poperinge. De 34-jarige verdediger wordt er ploegmaat van Lorenzo Staelens, die er speler-trainer is. Renier heeft 20 caps voor de Rode Duivels achter zijn naam staan en speelde onder meer voor Club Brugge, Standard en Troyes.

Renier zag op 3 augustus 1971 het levenslicht in Waremme. Hij speelde achtereenvolgens voor FC Berloz (1979-'83), FC Seraing (1983-'89), FC Luik (1989-'92), Club Brugge (1992-'98), Standard Luik (1998-'99), het Franse Troyes (1999-'02), Moeskroen (2002-'03), VC Westerlo (2003-'04) en vorig seizoen hielp hij mee aan de kampioenstitel van Zulte-Waregem in de tweede klasse.

Hij kreeg geen contractverlenging in het Regenboogstadion en was al enkele maanden op zoek naar een nieuwe ploeg. Bij KBS Poperinge komt hij een oude bekende tegen. Lorenzo Staelens zit er op de trainersbank. De Lorre is inmiddels 41 jaar en is aan zijn tweede seizoen bij KBS Poperinge bezig. Staelens speelde voor Lauwe, KV Kortrijk, Club Brugge, Anderlecht, Moeskroen en Oita Trinita. Staelens heeft nog altijd een spelerslicentie, voor het geval er een tekort aan spelers is.

Nog wat gegevens over Pascal Renier: met Club Brugge speelde hij twintig wedstrijden op Europees niveau. Renier schopte het ook tot international (20 caps).

Pascal Renier moet nog even geduld uitoefenen. Hij is pas speelgerechtig na de winterstop. KBS Poperinge staat op de twaalfde plaats. FC Knokke voert de stand in de reeks aan.


 

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes