Quotes in het voetbal

09 mei 2013
instagram

Elke dag worden er miljoenen woorden gezegd en geschreven over het voetbal. Dat levert krasse uitspraken op, maar ook humoristische. In dit lijstje van quotes vind je legendarische citaten terug. Dag na dag krijg je er ook nieuwe quotes bij.

"Je bent profvoetballer en dus moet je toch professioneel bezig zijn met jouw vak. Wielrenners moeten er de volgende etappe ook weer staan." (Thomas Buffel, Voetbalbelgie.be, mei 2013)

"Ik denk dat de voetballers die nu bij FC Barcelona de trainers van de toekomst zijn." (Pep Guardiola, mei 2013)

"Ik speel beter omdat Abbas Bayat niet langer bij Charleroi is. Zijn vertrek bevrijdde me." (Onur Kaya, La Nouvelle Gazette, mei 2013)

"De eerste weken met Filip De Wilde als trainer kroop ik elke avond kapot in bed." (Sebastien Bruzzese, Sport/Voetbal Magzine, mei 2013)

"Nzolo ruïneerde mijn eerste bekerfinale, reken maar dat mijn honger groot is." (Benjamin De Ceulaer, HLN, mei 2013)

"Biglia blijft als verdedigende middenvelder goed druk naar voor zetten en in balbezit is hij superieur. Ik vind hem echt de beste middenvelder in België." (Wouter Vrancken, Voetbalbelgie.be, mei 2013)


"Het kan niet zijn dat we zo'n fantastisch seizoen in mineur afsluiten." (Mario Been, HBvL, april 2013)

"Anderlecht speelt misschien kampioen, maar wij hebben de beste ploeg." (Francky Dury, HBvL, april 2013)

"Ik krijg veel trappen van tegenstanders en zeg dat tegen de scheidsrechters, maar zij tonen niet altijd begrip." (Dieumerci Mbokani, GvA, mrt. 2013)

"We verdienden deze kwalificatie helemaal niet, maar in voetbal kan je ondanks slecht spelen toch nog je doel bereiken." (José Mourinho, UEFA, mrt. 2013)

"Als je een grote speler wil zijn, dan moet je zulke stommiteiten vermijden. Eerst liet Jovanovic ons in de steek, nu Mbokani." (Demy De Zeeuw, Sporza, mrt. 2013)

"Mij mogen ze aanvallen zoveel ze willen. Ik vind het alleen erg als anderen daaronder lijden." (Steven Defour, HNB, mrt. 2013)

"De topsportmentaliteit in België is niet professioneel." (Marc Degryse, HLN, mrt. 2013)

"Anderlecht heeft zeker meer kwaliteiten dan Zulte Waregem. We hebben verloren door onze eigen fout." (Bram Nuytinck, GvA, mrt. 2013)

"Je weet nooit wat het leven brengt: hoofdtrainer of niet. Het heeft geen zin om daar nu al over na te denken." (Besnik Hasi, HBvL, mrt. 2013)

"Aan de bal moet ik mijn acties maken op intuïtie. En die vrijheid heb ik nu wel. Het is geweldig om met Jupp Heynckes te werken." (Franck Ribery, feb. 2013)

"Cercle mag nooit Club worden" (Pol Van Den Driessche, HLN, mrt. 2013)

"Het is niet omdat je twee zieke mensen samensmelt, dat je één gezonde krijgt." (Paul Bistiaux, VIER, feb. 2013)

"Ik ben nogal impulsief en tijdens de rust kan ik al eens overkoken. Ik durf mijn schoenen wel door de kleedkamer te keilen." (Ilombe Mboyo, S/VM, feb. 2013)

"Ik loop niet weg omdat het slecht gaat, dan zou ik de kapitein van de Costa Concordia zijn." (Pol Van Den Driessche, HLN, feb.2013)

"Bij ons thuis klonk het woord Carré als de duivel. Zelfs toen we met Anderlecht kampioen werden, mocht ik er van mijn vader niet binnen." (Romelu Lukaku, VIER, feb. 2013)

"Bij mij draait het niet om geld, maar om passie." (Georges Leekens, Reyers Laat, jan. 2013)

"Ik heb veel respect voor Carl Hoefkens, maar ook ik ben slechts een passant." (Juan Carlos Garrido, GvA, jan. 2013)

"Duchâtelet mag zeker niet vergeten dat Standard het enige is wat veel mensen in Luik hebben." (Johan Boskamp, HBvL, jan. 2013)

"Als het met iemand kan lukken, dan is dat met Jacky Mathijssen." (Stijn Stijnen, GvA, jan. 2013)

"Zidane is een reclamebord met drie hersencellen die buitensporig veel geld verdient met zijn foto's. Dat is een vorm van prostitutie. Deze man is een hoer." (Christophe Aleveque, SportMag, 2006)

"Het winterweer kost ons een fortuin aan warme kleren. In Trinidad & Tobago volstaan t-shirts, short en slippers." (Sheldon Bateau, HBvL, jan. 2013)

"Het gaat goed met de KBVB, maar het kan altijd beter. Dat leidt tot herschikkingen." (Steven Martens, jan. 2013)

"Niet dat ik een modefreak ben, maar ik draag toch graag een jeans van Armani." (Massimo Bruno, HBvL, jan. 2013)

"Als de regels strikt worden toegepast zullen enkele clubs uit de boot vallen in eerste klasse." (Foeke Booy, GvA, jan. 2013)

"Onze bankzitters zullen bepalen hoe hoog Racing Genk zal eindigen." (Jelle Vossen, HBvL, jan. 2013)

"Ik ben niet hier om te klagen over wat ik niet heb, maar om het maximum te halen uit wat ik wel heb." (Victor Fernandez, jan. 2012)

"Toen ik terugkwam op Anderlecht heeft iedereen me met open armen ontvangen. Die warmte doet goed." (Matias Suarez, HLN, jan. 2013)

"Simon Mignolet vecht bij de Rode Duivels een zware concurrentiestrijd uit met Thibaut Courtois. Ik stel Simon dan ook voor de uitdaging om Courtois onder de lat uit te spelen in het geweldige Belgische elftal. Dat verdient hij." (Martin N'Neill, jan. 2013)

"De chemie met de spelers van Anderlecht was niet voorbij, maar soms voel je dat het beter is om te vertrekken." (Ariël Jacobs, HLN, jan. 2013)

"Aan de trainer Bob Peeters twijfel ik niet. We hebben we mogelijk de timing fout ingeschat." (Ivan De Witte, jan. 2013)

"50 miljoen euro is een gigantisch bedrag en het is moeilijk te begrijpen dat die handdruk niet wordt aangenomen. Maar ik kan mensen of clubs niet dwingen om de juiste beslissing te nemen." (Bart De Wever, jan. 2013)

"Op een bepaald moment weet je dat je voetbalcarrière afgelopen is. Dan pas besef je eigenlijk hoe weinig je ervan genoten hebt. In het topvoetbal word je geleefd." (Kurt Morhaye, Voetbelgie.be, jan. 2013)

"Club Brugge moet altijd de beste spelers van België hebben." (Juan Carlos Garrido, S/VM, jan. 2013)

"Je moet wel een kneus zijn als je het verprutst bij Chelsea." (Harry Redknapp, Daily Mail, jan. 2013)

"Je zult pas zien hoe belangrijk Biglia voor Anderlecht was als hij weg is." (Aimé Antheunis, S/VM, jan. 2013)

"Als we willen meedoen voor de titel zullen we beter moeten verdedigen. Dat geldt ook voor mezelf." (Kalidou Koulibaly, HNB, dec. 2012)

"Ik moet niet onderdoen voor Christian Benteke. Wat hij wekelijks in de Premier League toont, kan ik ook. Ik geloof heilig dat ik kan slagen in Engeland." (Dieumerci Mbokani, GvA, dec. 2012)

"Er zijn vijf grote competitie. De Russische competitie kan daar nog bijkomen. De overige competities zijn gedoemd om te verdwijnen." (Roland Duchâtelet, HBvL, dec. 2012)

"Ik ben niet ziek en ook mijn familie niet. Dit is gewoon het leven van een trainer." (Bob Peeters, HBvL, dec. 2012)

"Of Bob Peeters dit nog kan rechttrekken? Ik moet me daarover bezinnen." (Michel Louwagie, HLN, dec. 2012)

"De tijd van alleen verdedigen en niet aanvallen is voorbij. Je moét aanvallen. Je riskeert wel eens een 6-1 of 6-2, maar op het einde haal je meer punten." (Geert De Vlieger, HLN, dec. 2012)

"Mijn spelers verdienen te veel. Ik heb een speler een boete gegeven en hij verdiende meer dan om het even welke speler bij Tottenham." (Harry Redknapp, QPR, dec. 2012)

"Assists geven is mijn job, misschien omdat ik sommige dingen sneller zie dan andere spelers." (Victor Vazquez, GvA, dec. 2012)

"Wie niet trapt, kan ook niet missen." (Jelle Vossen, HLN, dec. 2012)

"Het is niet waar dat ik mij bij die rol van wisselspeler neerleg, ik heb ook mijn eergevoel." (Tom De Sutter, HBvL, dec. 2012)

"Als ik terugkeer naar Chelsea wil ik dat als basisspeler doen, niet om er op de bank te zitten." (Romelu Lukaku, Sunday Mirror, dec. 2012)

"Rednic straalt meer autoriteit uit dan Jans. Hij is de baas en iedereen volgt hem." (Jelle Van Damme, Het Laatste Nieuws, dec. 2012)

"Als straks een topclub mij wil, laat ik me niet meer zo snel verleiden." (Hein Vanhaezebrouck, Het Laatste Nieuws, dec. 2012)

"Het is zeker niet zo dat we geen rekening houden met de gewone supporters. We hebben overleg gepleegd, al gebeurde dat na onze beslissing." (Ludwig Sneyers, Gazet van Antwerpen, dec. 2012)

"Noem het arrogantie, dikkenek of typisch Antwerps, maar als ik niet in mij geloofde, geloofde er niemand in mij." (Aspaslan Öztürk, Het Laatste Nieuws, dec. 2012)

"Messi verdient de Gouden Bal. Hij speelt alsof hij een PlayStation bestuurt, het is ongelooflijk. Mensen die iets anders zeggen weten óf niets van voetbal, óf praten gewoon onzin." (Zlatan Ibrahimovic, L'Equipe, dec. 2012)

"Tegenwoordig heeft een strafschopgebied meer weg van een tatami, een judoklas om de zwarte gordel. En de voetbalbond, zelfverklaarde bewakers van het spelletje, zien dit zomaar door de vingers." (Martin Samuel, Daily Mail, dec. 2012)

"Mbokani is 50% van Anderlecht. Een klasse beter dan de rest in België én dan zijn ploegmaats." (Aimé Antheunis, Het Laatste Nieuws, dec. 2012)

"Garrido kijkt niet om. Hij heeft niets te verliezen. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen en denkt: "My way or back to Spain." (Stef Wijnants, Sporza, dec. 2012)

"Een wintertransfer mag hoogstens een oplossing zijn voor een speler die niet aan de bak komt, maar het mag geen doel op zich zijn. Spelers die in de winter getransfereerd worden, gaan vaak pas renderen in het seizoen daarop." (Guy Bonny, Gazet van Antwerpen, dec. 2012)

"Vanoppen zorgt er met zijn eigen centen voor dat Beerschot in leven blijft. Voor zo iemand moet je door het vuur gaan. Dan moet je niet panikeren als je een paar dagen te laat betaald wordt. Hij is tot dusver al zijn beloftes nagekomen." (Stijn Stijnen, Gazet van Antwerpen, dec. 2012)

"De titel, dat is de Champions League, en dan passeren spelers en club langs de kassa." (Milan Jovanovic, Het Laatste Nieuws, dec. 2012)

"Ik bied mijn excuses aan. Mijn reactie was fout. Het zal niet meer gebeuren." (Ilombe Mboyo, dec. 2012)

"Ik ben te braaf, te loyaal en te sociaal geweest. Ik was te veel teaser, te weinig klootzak." (Dirk Geeraerd, Het Laatste Nieuws, dec. 2012)

"De KBVB moet in eigen boezem kijken: kleine clubs in provinciale gaan gebukt onder te hoge bondskosten." (Stef Wijnants, Het Belang van Limburg, dec. 2012)

"Neem van mij aan dat degradatievoetbal duizendmaal moeilijker is dan voor de titel spelen." (Wim De Decker, Gazet van Antwerpen, dec. 2012)

"Ik wil mijn geld niet verdienen met niks te doen op de invallersbank." (Milos Maric, Gazet van Antwerpen, dec. 2012)

"De revanchegevoelens zijn groot. Hopelijk krijg ik snel de kans om het ongelijk van Zulte Waregem te kunnen bewijzen." (Tom Muyters, Voetbalbelgie.be, dec. 2012)

"Word je randdebiel van het voetbal? Of trekt voetbal juist randdebielen aan? Eerlijk? Het is van allebei. Niet een beetje, véél. Geen sport met méér hersenlozen en ongemanierde schoften – op het veld en in de tribune – dan het voetbal." (Hans Vandeweghe, De Standaard, dec. 2012)

"In de lagere reeksen zijn clubs die niet frauderen een uitzondering." (Peter Brems, VRT-Panorama, dec. 2012)

"Niet bier, chocolade en wafels zijn het beste exportproduct van België, wel hun topvoetballers." (Ben Chodos, Bleacher Report, dec. 2012)

"Sinds Rednic het roer heeft overgenomen, zijn we met de hele ploeg gaan aanvallen en verdedigen." (Eji Kawashima, Het Belang van Limburg, dec. 2012)

"Blondel is geen vuile of gemene speler. Hij loopt gewoon over van het engagement." (Philippe Clement, La Nouvelle Gazette, dec. 2012)

"Ik ben er niet zeker van dat alle spelers fier zijn om dat shirt van Standard te dragen. Ze denken meer aan hun persoon dan aan de club." (Dimitri Habran, Voetbalbelgie.be, dec. 2012)

"Ik sla nooit de deur dicht. Ook niet voor Anderlecht. Je weet nooit." (Pablo Chavarria, Het Nieuwsblad, dec. 2012)

"Als je bij een topclub niet wint, komt er commentaar. Als je daar niet tegen kunt, moet je maar een stapje lager gaan spelen." (Jelle Van Damme, Voetbal Magazine, dec. 2012)

"Er zit nog altijd niemand klaar om mij op te volgen bij Lokeren. Mijn kinderen steken hun centen best niet in het voetbal." (Roger Lambrecht, Het Nieuwsblad, nov. 2012)

"Desnoods vliegt er nog honderd man buiten bij Beerschot." (Patrick Vanoppen, Gazet van Antwerpen, nov. 2012)

"Wie niet durft, hoort niet thuis in eerste klasse." (Glen De Boeck, Gazet van Antwerpen, nov. 2012)

"We moeten met z'n allen aanvallen en verdedigen, maar je kan niet verwachten van Mbokani en Jovanovic dat ze plots in de eigen zestien staan. Dan verliezen ze te veel kwaliteiten. Er moeten gewoon nog wat meer automatismen komen." (John Van den Brom, Het Nieuwsblad, juli 2012)

"Al verdien ik elders vijftien keer meer, ik doe mijn contract bij de Rode Duivels uit." (Marc Wilmots, juni 2012)

"Charleroi heeft een economisch bestaansrecht. Alleen jammer dat die club geleid wordt door Abbas Bayat, een halve zot." (Hans Vandeweghe, P-Magazine, mei 2012)

"Ik ga naar de oorlog voor Georges Leekens." (Bjorn Vleminckx, HLN, mei 2012)

"We zijn op alle belangrijke afspraken dit seizoen afwezig geweest. Dat is geen toeval meer. AA Gent mist kwaliteit." (Manu Ferrera, Sporza Radio, mei 2012)

"Nu ga ik voor de titel van beste vader ter wereld." (Christoph Daum, mei 2012)

"Het gebrek aan champagnevoetbal kan je niet op de kap van Ariël Jacobs schuiven." (Stef Wijnants, Sporza, mei 2012)

"Ik moet zeggen dat het behalen van deze titel moeilijker was dan de twee titels bij Standard. Hier is echt veel meer druk." (Milan Jovanovic, Het Nieuwsblad, mei 2012)

"José Mourinho heeft ook tijd nodig om zijn ploeg op orde te krijgen. Ik denk dat hetzelfde geldt voor Standard." (Roland Duchâtelet, RTBF, apr. 2012)

"Na de wedstrijden is het de gewoonte dat trainers de spelers evalueren. Ik hoop dat het vandaag ook gebeurt met de scheidsrechters. Ze vragen opslag. Dan moet daar ooit iets tegenover staan." (Vincent Mannaert, GvA, apr. 2012)

"Geld is belangrijk. Wie zegt dat dat niet zo is, die liegt. Maar als je kampioen kan worden en naar de Champions League kan, dan denk je niet alleen aan de bonussen." (Roland Juhasz, HLN, apr. 2012)

"Dat Sint-Truiden naar tweede klasse zakt, is deels mijn fout ja. Wat hen nu overkomt, valt me zwaar. (Roland Duchâtelet, RTBF, apr. 2012)

"Ik hoop dat STVV snel terugkeert naar eerste klasse. Dat is toch een club met traditie." (Filip Joos, StuBru, apr. 2012)

"Als ik uit de dood kan terugkeren, kan ik misschien ook terug voetballen." (Fabrice Muamba, apr. 2012)

"Als je geen fouten maakt, vallen er nooit goals in een voetbalmatch. Je scoort door fouten af te straffen en dat heeft Anderlecht gedaan." (Christoph Daum, Sporza Radio, apr. 2012)      

"Ik heb niet gefaald als trainer." (Franky Van der Elst, Belgacom TV, apr. 2012)

"We waren niet goed genoeg om in eerste te blijven. Dat is hard, maar zo is voetbal. We moeten alleen naar onszelf kijken." (Thomas Chatelle, Voetbalbelgie, apr. 2012)

"Anderlecht houdt niet van kritische noten in de pers. Het behandelt journalisten graag als een klas baldadige kleuters. Wie mooi in de pas loopt, krijgt een schouderklopje." (Raf Liekens, P-Magazine, apr. 2012)

"Kevin De Bruyne kan je vergelijken met een high-techonderzeeër. Hij registreert vliegensvlug alle posities, en dan vertrekken zijn torpedo's: vlijmscherpe, splijtende passes. Een lust voor het oog." (Filip Joos, De Morgen, apr. 2012)

"Ik vergelijk Antwerpen graag met Amsterdam en Rotterdam. Grote steden met grote clubs en een grote aanhang. Dat moet bij Beerschot ook kunnen." (Adrie Koster, apr. 2012)

"Adrie Koster is meer dan een trainer. Hij zorgt voor een positieve uitstraling." (Patrick Vanoppen, HBvL, apr. 2012)

"Ik vind het op zijn zachtst gezegd ongelukkig dat Ivan De Witte zich in zijn functie van ontslagnemen voorzitter van de Pro League geroepen voelt om in het wilde weg zaken te lanceren." (Dirk Degraen, HBvL, apr. 2012)

"Als Balotelli een ploegmaat van mij was tien jaar geleden, zou ik hem elke dag minstens een keer op zijn gezicht slaan. Als coach spreek ik niet elke dag met hem. Dan zou ik een psycholoog nodig hebben." (Roberto Mancini, BBC, apri. 2012)

"Het verschil tussen thuis of uit spelen, is immens. Een beetje zoals het verschil tussen jou en Superman." (Trond Sollied, HLN, apr. 2012)

"Statistieken zijn als een bikini: je ziet veel, maar niet alles. Iedereen gaat ervan uit dat ik meer moet scoren, maar ik ben bij Anderlecht geen spits." (Milan Jovanovic, GvA, apr. 2012)

"Christoph Daum mag me bellen. Op Club Brugge voelde ik: het gaat nog altijd. De ploeg rondom je speelt een belangrijke rol." (Wesley Sonck, S/VM, apr. 2012)

"Jovanovic is een tikkende tijdbom. Hij is niet in vorm, zit geïsoleerd in de kern en zijn relatie met de trainer is niet optimaal." (Peter Vandenbempt, Radio 1, apr. 2012)

"Milan Jovanovic is enorm intelligent. Hij verstaat de kunst om zich 'dom' voor te doen." (Benjamin Nicaise, HLN, apr, 2012)

"Ik denk dat ik zeker nog mijn plan zou kunnen trekken bij ploegen uit de top 6." (Wesley Sonck, HLN, mrt. 2012)

"Ik schreeuwde Guardiola toe: 'Jouw ballen zijn net zo groot als die van mijn kinderen en je doet het in je broek voor Mourinho." (Zlatan Ibrahimovic, boek 'Ik, Zlatan', mrt. 2012)

"Als de verdedigers van Anderlecht op training de trapvormen uitoefenden, zochten de dieren in het park dekking." (Peter Vandenbempt, S/VM, mrt. 2012)

"Collega's die uren nodig hebben voor een tactische bespreking, hebben nooit op hoog niveau gevoetbald." (Bob Peeters, HLN, mrt. 2012)

"Duchâtelet is geen man die energie steekt in het creëren van een draagvlak voor zichzelf en zijn ideeën." (Jan Hauspie, SVM, mrt. 2012)

"Ik maak er geen geheim van dat ik graag hogerop wil. Als ik zou vertrekken, wil ik dat wel met een goed gevoel doen. Dat betekent: STVV in eerste klasse houden." (Reza Ghoochannejhad, HBvL, mrt. 2012)

"Ik ben voor het leven supporter van Club Brugge." (Ivan Leko, SVM, mrt. 2012)

"De BeNeliga kan goed zijn voor de grote clubs, maar voor de kleinere clubs kan dat een nadeel betekenen." (Hans Cornelis, Voetbalbelgie.be, art., mrt. 2012)

"Ik leefde als een vogel, maar die kan niet eeuwig rondfladderen. Ik haalde niet alles uit mijn carrière." (Fabien Camus, HLN, mrt. 2012)

"In België is men te snel tevreden. Misschien speelt het Belgische voetbal daarom geen rol van betekenis in Europa." (Christoph Daum, HNB, mrt. 2012)

"Laat ons niet flauw doen: dat kunstgrasveld is meer belastend dan een gewoon veld en vraagt een aanpassing van lijf en leden." (Peter Delorge, HLN, mrt. 2012)

"Waar zou ik de concurrentie niet kunnen aangaan met Romelu Lukaku? Ieder heeft zijn kwaliteiten." (Christian Benteke, HBvL, mrt. 2012)

"Ik laat mij niet in een keurslijf wringen. (Bob Peeters, GVA, mrt. 2012)

"Dennis van Wijk is een man als een andere, met zijn kwaliteiten en gebreken. Mijn mening over hem is positief." (Jérémy Perbet, Voetbalbelgie.be, mrt. 2012)

"Mij monddood maken is een onmogelijke opgave." (Vincent Kompany, S/VM, mrt. 2012)

"Ik heb nooit een mes in iemands rug gestoken." (Silvio Proto, LDH, mrt. 2012)

"Een prijs betalen voor grote namen is een beleid dat bij Standard niet meer van toepassing is." (Pierre François, S/VM, feb. 2012)

"Daum is een meester in het bespelen van de media." (Eddy Demarez, Sporza, feb. 2012)

"Bij Beerschot heb ik soms het gevoel dat een spits de bal pas krijgt als er geen andere oplossing gevonden wordt." (Sherjil MacDonald, S/VM, feb. 2012)

"We schrijven pas geschiedenis met Lokeren als we de bekerfinale ook winnen." (Peter Maes, HLN, feb. 2012)

"De advocaten hebben er alles aan gedaan om de zaak-Ye op de lange baan te schuiven. Dat is hen gelukt. Voor hetzelfde geld gebeurt er straks gewoon niets." (Jan Hauspie, Radio 1, feb. 2012)

"In juni wil ik zeker opnieuw naar het buitenland. Ik wil niets uitsluiten, maar ik denk niet dat ik ooit nog naar België terugkeer." (Anthony Vanden Borre, Sudpresse, feb. 2012)

"Ik heb tegen Jelle Vossen gezegd dat hij het verleden moet loslaten." (Mario Been, HBvL, feb. 2012)

"Maarten Martens is voor mij een van de meest begaafde spelers op de Nederlandse velden. Een sieraad voor de voetballerij. (Johan Derksen, VI, jan. 2012)

"Om financiële redenen zitten wij niet te wachten tot Franky Van der Elst zelf de handdoek gooit." (Guy Mangelschots, VM, jan. 2012)

"KV Kortrijk stond in september elfde. Ze kwamen bij Concap aankloppen. Ik ben meteen met mijn tabletten begonnen en kijk nu: ze staan zesde." (Luc Van Den Broeck, HLN, jan. 2012)

"Emotie hoort bij het voetbal. Sollied beleeft het op een andere manier, maar we weten ook wat zijn uitklaapklep is." (Dennis van Wijk, Voetbal Magazine, jan. 2012)

"Met zijn salaris van 10 miljoen euro is Totti niet de man om de Olympische vlag te dragen." (Alessandro Diamanti)

"Kampioen van België worden is niet het doel van AA Gent, maar wel het doel van Coulibaly." (Elimane Coulibaly, De Morgen, jan. 2012)

"Als Bernd Thijs er niet bij is, laat zich dat sterk voelen. Hij ziet gewoon alles op het veld." (Christian Brüls, Le Soir, jan. 2012)

"Ik ben voor het eerst uitgefloten in Bernabeu, maar dat is ook Zidane, Ronaldo en andere toppers al overkomen." (José Mourinho, Marca, jan. 2012)

"Vorige zomer kwamen 18 spelers en die heb ik zeker niet allemaal beoordeeld en gekozen. Er zijn er veel gekomen die er niet hadden hoeven te zijn. Op dat vlak wil ik volgende zomer meer inspraak." (Jacky Mathijssen, Sporza, jan. 2012)

"Op training heb ik het soms zwaar. Ik praat veel met Besnik Hasi. Gelukkig is die er voor mij." (Tom De Sutter, LDH, jan. 2012)

"STVV kan het zich niet permitteren om gelatenheid te tonen. We moeten strijdend ten onder gaan." (Koen Daerden, Sporza Radio, jan. 2012)

"Er is maar één heilig huisje bij Bergen: voorzitter Domenico Leone. Ik vind Leone een fantastische vent. Hij is alleen wat beïnvloedbaar. Hij leerde echter veel bij en laat zich nu goed omringen." (Dennis van Wijk, HNB, jan. 2012)

"Een keeper moet een zeker postuur uitstralen. Maar soms reageer ik op een manier zoals het niet zou mogen. Te instinctief, te emotioneel. Ik wil af van mijn slechte imago." (Silvio Proto, HBvL, jan. 2012)

"Ik heb mijn nek uitgestoken voor Vanden Borre, maar ik krijg geen gehoor. Aan mij zal het niet liggen als hij mislukt." (Mario Been, HLN, jan. 2012)

"Als ik recht in mijn schoenen sta, blijf ik bij mijn standpunt. Heb ik fouten gemaakt, dan geef ik die toe." (Wesley Sonck, GvA, jan. 2012)

"Mijn relatie met Herman Wijnants is uniek in het voetbalwereldje. Ik voel iets meer zekerheid. Aan de andere kant is het moeilijk om afstand te nemen van Westerlo. Ik ben veel meer dan een passant." (Jan Ceulemans, HBvL, jan. 2012)

"Degraderen is een drama voor STVV. En voor mij is het ook negatieve reclame." (Franky Van der Elst, HBvL, jan. 2012)

"Of Anderlecht opnieuw de baas is in België? Anderlecht is altijd de baas in België." (Milan Jovanovic, HLN, jan. 2012)

"Ik wil een enfant terrible blijven, maar ik wil ook dat mensen zeggen dat ik geëvolueerd ben." (Hatem Ben Arfa, L'Equipe, jan. 2012)

"Twijfel doet vooruitgaan. Alleen mag je niet te lang twijfelen." (José Riga, Voetbal Magazine, jan. 2012)

"Anderlecht? Dat is de beste counterploeg van België." (Trond Sollied, GvA, jan. 2012)

"Of er nog versterking komt of niet, dat zien we wel. Zenuwachtiger word ik er niet van. Dat was ik al." (Franky Van der Elst, HBvL, jan 2012)

"Ik las dat Vercauteren een controlefreak is en dat ik dat niet zou zijn. Neem van mij aan dat ik alles nauwgezet controleer. De jongens weten wat kan en wat niet." (Mario Been, HBvL, jan 2012)

"Ik denk dat Ivan De Witte zich heeft verkeken op de trainer Francky Dury. Maar dat is het leven, ik ben daar niet blijvend kwaad voor." (Francky Dury, HLN, jan. 2012)

"Als de trainer niet voor mij kiest, zal de ontgoocheling groot zijn." (Thibaut Van Acker, HLN, jan 2012)

"Als mensen me beter leren kennen, merken ze dat ik niet ben wat ik uitstraal. Als ik mijn job doe, ben ik niet de makkelijkste, maar voor of na een training ben ik helemaal anders." (Eric Gerets, HLN, okt. 2011)

"Als ik mijn mijn buitenzwembad in de winter wil verwarmen tot 35 graden, wat is het probleem? Dat is toch alleen mijn zaak." (Logan Bailly, Südpresse, sep. 2011)

"Ik hoop dat de mensen na mijn carrière zeggen: Nani was een geweldige speler die veel prijzen won en veel records heeft gebroken." (Nani, Inside United, sep. 2011)

"We voetballen economischer dan onder Vercauteren. Met Beens manier van spelen moet ik langer meegaan." (Kevin De Bruyne, HLN, sep. 2011)

"Als je veel met vuur speelt, verbrandt je op een dag je vingers. De degradatie van Charleroi was voorspelbaar." (Toni Brogno, interview Voetbalbelgie.be, sep. 2011)

"Mijn kritiek op de nieuwe begeleiding bij Club Brugge sloeg niet op de inhoud, wel op de communicatie." (Karel Geraets, HLN, sep. 2011)

"Dribbelen, dat is dansen. Een voetballer die twee man voorbij slalomt, dat is een ritme. Dan moet je lager met je bekken. In het voetbal zijn we daar te weinig mee bezig." (Patrick Vanoppen, GvA, sep. 2011)

"Ik leg mensen het hele jaar door het zwijgen op. Wat andere mensen doen of zeggen, daar trek ik me helemaal niets van aan." (Cristiano Ronaldo, RTP, sep. 2011)

"Het is mijn overtuiging dat met deze ploeg betere resultaten te behalen zijn dan tot nu toe gebleken is." (Franky Van der Elst, HBvL, sep. 2011)

"Dit STVV is een bijzonder mooie club, die thuishoort in eerste klasse." (Guido Brepoels, HBvL, sep. 2011)

"Benoît Morenne heeft het over een kern van 30 spelers. Ik denk dat nog niet de helft daarvan in staat is om een volledig seizoen op het niveau van eerste klasse te spelen." (Stef Wijnants, HBvL, sep. 2011)

"Duchâtelet botste met Brepoels, maar hij kon hem niet ontslaan vanwege zijn populariteit onder de fans. Duchâtelet liet zijn stromannen achter. Het heeft veel weg van een afrekening." (Rudy Nuyens, HLN, sep. 2011)

"Na de training ben ik altijd zo moe dat ik thuis onmiddellijk in slaap val. Het is verschrikkelijk." (Romelu Lukaku, sep. 2011, GvA)

"Tegen Lukaku, Defour en Witsel zeggen jullie proficiat, maar over mij wordt kabaal gemaakt. Ik begrijp dat niet." (Frank Vercauteren, Het Nieuwsblad, aug. 2011)

"De waarde van het Belgische voetbal is enorm gestegen. Grote clubs zullen in plaats van vier of vijf miljoen, negen of tien kunnen vragen." (Michel Louwagie, Het Nieuwsblad, aug. 2011)

"Westerlo zakt niet. Ik ken Wijnants. Hij doet rake transfers in de winter, als dat nodig is. Hij tast dan in de buidel." (Wim Mennes, HBvL, aug. 2011)

"Mechelen is een voetbalstad, de enige in België." (Julien Gorius, Het Nieuwsblad, aug. 2011)

"Dat er iets gebroken is tussen Frank Vercauteren en de spelers van Genk staat vast, ook al geven ze dat niet toe." (Stef Wijnants, HBvL, aug. 2011)

"Ik zou mijn geld nog niet op Standard inzetten. Er kan zoveel gebeuren zolang de transferperiode aan de gang is. Ons elftal staat nog niet vast." (Mbaye Leye, HBvL, aug. 2011)

"Simon Mignolet, wat een verschil met Logan Bailly. Ook een doelman met talent, maar niet altijd even helder in het hoofd." (Geert De Vlieger, GvA, aug. 2011)

"STVV zal altijd mijn club blijven." (Tom Van Imschoot, HBvL, aug. 2011)

"Simon Mignolet heeft mij nog nooit ontgoocheld." (Georges Leekens, Sporza, aug. 2011)

"Er staat een echte ploeg op het veld, iedereen werkte hard voor iedereen. Dat was in het verleden wel eens anders." (Nicolas Lombaerts, HNB, aug. 2011)

"België wordt stilaan op de kaart van het Europese topvoetbal geplaatst, maar tegelijkertijd is dat ook een gevaar." (Georges Leekens, HLN, aug. 2011)

"We hebben Eden Hazard nodig, maar de regels gelden voor iedereen." (Georges Leekens, GvA, aug. 2011)

"Er is meer aan de hand. Ik kan me niet voorstellen dat Vercauteren zo plots zou willen vertrekken bij een topclub als Racing Genk." (Jef Brouwers, HBvL, aug. 2011)

"Ik kan niet tegen onrecht. Iedereen moet gelijk behandeld worden." (Vadis Odjidja, Voetbal Magazine, aug. 2011)

"Er was een transferstop voor spelers. We hadden niet gedacht dat de trainer ons zou verlaten. Het voetbal zit vol verrassingen." (Dirk Degraen, HLN, aug. 2011)

"Ik ben het stilaan gewend dat ze mij uitfluiten. ALs het niet over Advocaat ging, dan ging het wel over Pocognoli of iets anders. Ik laat daar mijn slaap niet voor." (Stijn Stijnen, GvA, aug. 2011)

"Ik hou van snelle wagens, maar een Bentley Continental of een Ferrari zie ik me niet meteen kopen." (Yoni Buyens, HBvL, aug. 2011)

"Als je geld hebt, willen de fans onvermijdelijk grotere transfers en de spelers hogere lonen." (Herbert Houben, HLN, aug. 2011)

"Ik wilde alleen naar Anderlecht, zij hebben de beste supporters van België." (Milan Jovanovic, GvA, aug. 2011)

"Duchâtelet is zeven jaar bij STVV geweest en heeft een mooi stadionnetje neergezet. Nu geeft hij 42 miljoen euro voor Standard. Daar had hij verdomme mooie spelers voor Sint-Truiden kunnen voor kopen." (Johan Boskamp, HBvL, juli 2011)

"De Rode Duivels hebben het potentieel om het WK 2015 te winnen." (François De Keersmaecker, Sudpresse, juli 2011)

"Ik kijk uit naar het moment waarop we op onze bek gaan. Hoe gaat de groep daarmee om?" (Carl Hoefkens, HLN, juli 2011)

"Ik heb nog nooit zo'n zware voorbereiding meegemaakt. Sinds mijn transfer naar STVV ben ik zeven kilo kwijt. Ik heb me ook nooit zo fit gevoeld." (Reza Goochannejhad, HBvL, juli 2011)

"Ik ga mijn best doen om tien doelpunten te maken. Als ik er zeven maak en KV Mechelen draait een goed seizoen, ben ik ook tevreden." (Kevin Vandenbergh, GvA, juli 2011)

"Ik vrees dat Tchité, die zijn bazen hoort spreken van een overgangsjaar, zich afvraagt: Wat doe ik hier nog? Ik ga een jaar verliezen." (Marc Degryse, HLN, juli 2011)

"Als er iets is wat niet bij STVV past, is het kunstgras. Als je spreekt over imago en eigenheid van een club... Foute keuze. Je krijgt een ander soort, minder agressief, voetbal." (Gert Verheyen, Voetbal Magazine, juli 2011)

"Je moet voetballen naar de kwaliteiten die je spelersgroep bezit. Ik denk dat we met die 4-2-3-1 formatie nu toch de juiste sleutel hebben gevonden." (Marc Brys, Voetbalbelgie.be, juli 2011)

"Als we ons kunnen redden en op termijn kunnen doorgroeien tot een stabiele eersteklasser dan kan OHL misschien hetzelfde realiseren als Racing Genk." (Louis Tobback, GvA, juli 2011)

"De opvallende import van buitenlanders die achteraf vaak derde keus blijken te zijn, verontrust me. Slechts weinig clubs hebben het lef om eigen jeugd te brengen." (Wilfried Van Moer, HBvL, juli 2011)

"Ik moet toegeven dat het eigen belang niet meer op de eerste plaats komt. Die tijd is voorbij. Ik speel met plezier op de positie waar de trainer me opstelt." (Wesley Sonck, Voetbalbelgie.be, juli 2011)

"Wie Herman Van Holsbeeck aanvalt, valt de hele club aan. Ik kan niet geloven dat de supporters zó ver willen gaan dat we allemaal moeten opstappen." (Roger Vanden Stock, HLN, juli 2011)

"In Zwitserland worden de kunstgrasvelden verwijderd. Kunstgras vervalst het voetbal. Het is slecht voor de spieren en de knoken. Wat is er mis met wat modder of een hardbevroren veld? Dat maakt deel uit van het voetbal." (Mario Cantaluppi, HBvL, juli 2011)

"41 miljoen euro voor Standard is zeker niet te duur. Wat erachter steekt, is mij een raadsel. Ik hoop dat Duchâtelet in Luik niet dezelfde fout maakt als bij Sint-Truiden. Hij kent zelf niks van het spelletje en moet zich goed laten omringen." (Mario Cantaluppi, HBvL, juli 2011)

"De groep heeft vooruitgang geboekt. Met een kern van dertig spelers mag ik niet klagen." (Ariël Jacobs, GvA, juli 2011)

"STVV is een echte familieclub. Heel anders dan bij Standard, waar de vedetten rondlopen. Hier zitten de werkers." (Hendrik Van Crombrugge, HBvL, juli 2011)

"Standard heeft duidelijk aan kwaliteit verloren. Partizan Belgrado is sterker dan Standard, maar het is ook Manchester United niet." (Jelle Vossen, HBvL, juli 2011)

"Het voetbal is de enige sector waar de politiek letterlijk mensenhandel toelaat voor enorme bedragen." (Prof. Roger Blanpain, juli 2011)

"Geld komt op de derde plaats. Maar een salaris toont vaak het respect dat een club toont voor een speler." (Milan Jovanovic, HLN, juli 2011)

"Ik blijf wie ik ben. Als ik in doel sta, denk ik niet aan die negen miljoen euro." (Thibaut Courtois, HBvL, juli 2011)

"Bailly, Bolat en nu Courtois en Casteels zijn hier vertrokken. Plannen helpt niet. Het voetbal heeft geen principes." (Guy Martens, HLN, juli 2011)

"Wanneer het goed gaat, denken de spelers dat ze vrij zijn. Dan dreigen ze met de wet van '78 en word je als clubleiding met de rug tegen de muur gezet. Een wet die clubs in staat stelt om voor een peulschil afscheid te nemen van spelers die niet langer gewenst zijn, is misschien wel nodig." (Herbert Houben, HBvL, juli 2011)

"In onderhandelingen gebruik je trucjes, argumenten en soms zelfs dreigementen. Maar je respecteert de grenzen van het wederzijds respect. Die werden overschreven toen Courtois niet opdaagde voor de voorbereiding op de fandag en de partij tegen Lyon." (Dirk Degraen, juli 2011)

"Ik begrijp dat spelers een fantastisch jaar willen verzilveren. Maar wij gaan geen lonen betalen die we ons in een minder jaar niet kunnen veroorloven." (Dirk Degraen, HLN, juli 2011)

"Ik wil niet dat mijn zoon over tien of vijftien jaar leest dat zijn vader een moordenaar is." (Jonathan Blondel, HLN, juli 2011)

"Benteke heeft één groot probleem: hij verliest de concentratie en is daardoor soms afwezig in een match." (José Riga, La Meuse, juli 2011)

"De ouders bemoeilijken de zaken. Zij worden geconfronteerd met bedragen die ze maar één keer in hun leven tegenkomen." (Dirk Degraen, HBvL, juli 2011)

"Het niveau van Barcelona, daar willen we met Oranje naartoe." (Rafael Van der Vaart, juli 2011)

"Men kan kritiek hebben op de manier waarop Blatter de wereldvoetbalbond bestuurt, maar corrupt is hij zeker niet. Batter is geen engel, maar ook niet de duivel." (Michel Platini, juli 2011)

"Duchâtelet begrijpt het voetbal niet." (Denis Odoi, Het Nieuwsblad, juli 2011)

"Ik heb Stijnen in jaren zo scherp niet gezien. Hij traint individueel met Theo Custers en is acht kilo afgevallen. Wie heeft er dan gefaald?" (Luc Devroe, Menzo, juli 2011)

"Ik keer op mijn 31ste terug naar Afrika en word de chauffeur van mijn kinderen als die naar school gaan." (Emmanuel Adebayor, Marca, juli 2011)

"Charleroi is een moeilijke club, maar dat betekent ook dat de club leeft. Als het vlot draait, scharen de supporters zich meteen achter de ploeg." (Jos Daerden, HBvL, juni 2011)

"Ik verdien het niet om nu afgeschilderd te worden als een verrader." (Ronald Vargas, juni 2011)

"Club Brugge moest in de zaak Vargas kiezen tussen zijn trots en een zakelijke aanpak." (Herman Van Holsbeeck, GvA, juni 2011)

"Ik kan tegen een stootje. Als het nodig is, loop ik desnoods tegen een muur." (Michael Almebäck, HLN, juni 2011)

"Standard is een topclub. Die moet anders geleid worden dan een club als STVV." (Roland Duchâtelet, HBvL, juni 2011)

"Riga is geen driftkikker, maar evenmin een vaderfiguur." (Johan Gerets, HLN, juni 2011)

"STVV blijft de club van mijn hart. Beslissingsrecht binnen de club zal ik niet meer hebben. Ik blijf de club wel steunen via de immobiliën." (Roland Duchâtelet, juni 2011)

"Hazard is het grootste Belgische talent. Hij heeft echt alles om een hele grote te worden. Het zou stom zijn om daar niet van te profiteren." (Marouane Fellaini, Sporza, juni 2011)

"Onze ploeg is veel te duur, er moeten nog een paar spelers uit." (Roger Lambrecht, HLN, juni 2011)

"Voetbal is tegenwoordig een spelletje van de maffia geworden. Het is meer business geworden dan passie." (Emmanuel Adebayor, Joy FM, juni 2011)

"België heeft een team met toekomst, dat elke keer beter wordt. Maar voorlopig is onze uitgangspositie beter. Dat 
 willen we zo houden. Normaal gesproken moet Turkije nu tweede worden." (Guus Hiddink, juni 2011)

"Ik geloof dat iedere mens in staat is om zichzelf te controleren. Je moet iemand soms alleen wat vertrouwen geven." (Trond Sollied, HLN, juni 2011)

"Het tv-contract is een mooie afsluiter. Ik ben héél blij dat ik op deze manier mijn ambt van Pro League-voorzitter kan afsluiten." (Ivan De Witte, juni 2011)

"Sporting Charleroi heeft de degradatie naar tweede klasse te danken aan één persoon: Mogi Bayat." (Stéphane Demol, juni 2011)

"Als je thuis niet kan winnen van Oostenrijk en Turkije vraag ik mij af wat je op een EK te zoeken hebt." (Philippe Albert, GvA, juni 2011)

"Als spelers zouden staan lachen omdat ze van het terrein moeten, zouden we niet goed bezig zijn." (Georges Leekens, HBvL, juni 2011)

"Iedereen denkt dat de Duitsers tegen België met de handrem zullen spelen, maar dat is dan zonder hun winnaarsmentaliteit gerekend." (Nico Van Kerckhoven, HBvL, juni 2011)

"Ons voetbal moet georganiseerd worden door de voetbalbond. De ProLeague is een belangenvereniging." (François De Keersmaecker, HLN, mei 2011)

"Dat sommige clubs naar de rechtbank stappen kan ik nog begrijpen, de zaak-Coulibaly overtrof echer alles." (François De Keersmaecker, HBvL, mei 2011)

"Lionel Messi is uniek. Laten we hopen dat hij zijn ambitie nooit zal verliezen en dat de club goed voor hem zorgt en hem met de beste spelers omringt." (Pep Guardiola, mei 2011)

"Barcelona spreekt een taal die de anderen niet begrijpen." (Marca, mei 2011)

"Ik zal een voortrekkersrol vervullen voor de jonge beloften bij Club Brugge." (Nabil Dirar, HLN, mei 2010)

"De Rode Duivels zijn sterk. Het is een ploeg met zin voor avontuur, een ploeg die wil voetballen." (Guus Hiddink, mei 2010)

"Het is geweldig dat er eindelijk eens meer Belgische dan Turkse supporters zijn." (Steven Defour, mei 2011)

"Er zijn blijkbaar blinden in België. Hazard zal hoe dan ook de beste speler van de Rode Duivels worden." (Rudi Garcia, L'Equipe, mei 2011)

"Leekens heeft mij gevraagd om tegen Mignolets kon te duwen. Ik zal proberen gezonde concurrentie te zijn." (Thiebaut Courtois, HBvL, mei 2011)

"Om mij te vervangen kunnen ze best een Kroaat halen. De laatste drie topschutters van Club waren landgenoten." (Ivan Perisic, GvA, mei 2011)

"Van Holsbeeck levert goed werk. Als er iemand verantwoordelijk is voor het mindere seizoen, dan is dat het beheer van de club." (Roger Vanden Stock, HBvL, mei 2011)

"De wedstrijd tegen Turkije is belangrijker dan de titel, die overstijgt de nationale competitie." (Georges Leekens, GvA, mei 2011)

"De Bleeckere is top in België. Uitgezonder die beoordelingsfout bij het geval Carcela was er geen enkel incident in Genk-Standard." (Pierre François, HBvL, mei 2011)

"Deze play-offs zijn vervloekt." (Ariël Jacobs, GvA, mei 2011)

"AA Gent is niet langer die sympathieke underdog." (Ivan De Witte, P-Magazine, mei 2011)

"Deze groep heeft af en toe een klap nodig, daarna veren we dan recht." (Thomas Buffel, HBvL, mei 2011)

"Koen Daerden is een voorbeeld voor alle spelers. Hij speelt niet vaak, maar staat altijd ter beschikking. Spelers die zich anders opstellen hebben geen plaats bij Standard." (Sergio Conceiçao, HBvL, mei 2011)

"Ook al kan ik theoretisch nog altijd voor België spelen, mijn keuze voor Turkije is definitief." (Sinan Bolat, HNB, mei 2011)

"Sollied riep de spelers bijeen voor een meeting. Hij liet een video zien met voetbalblunders. Iedereen lachte. Daarna zei hij droog: 'The meeting is finished'." (Mohamed El Gabas, HLN, mei 2011)

"Ik ben een heel slechte verliezer. Ik wil elke match winnen, daar moet alles voor wijken." (Jelle Vossen, HBvL, mei 2011)

"Het klopt niet dat ik bij Cercle niet op rechts wou spelen. Ik wou alleen niet de hoer van de ploeg zijn." (Thomas Buffel, HNB, mei 2011)

"Zulte Waregem wil naast en zelfs vóór Club Brugge geraken." (Patrick Decuyper, HLN, mei 2011)

"Of het nu Germinal of Beerschot is, het zal toch vooral op het veld moeten veranderen." (Patrick Vervoort, HLN, mei 2011)

"De perceptie over Vercauteren is volledig fout. Van mij zeggen ze ook dat ik arrogant overkom, wat ik niet ben. Vercauteren is veel warmer dan men denkt." (Glen De Boeck, GvA, mei 2011)

"De vergaderingen van de Pro League kosten veel energie en zijn vaak puur tijdverlies." (Dirk Degraen, HLN, mei 2011)

"Iedereen die verstand heeft van voetbal, weet dat Barcelona erg goed wordt beschermd." (Cristiano Ronaldo, mei 2011)

"Ik weet hoe José Mourinho werkt: arrogant, ongenaakbaar, kauwgum kauwend, lomp." (Ottmar Hitzfeld, mei 2011, Kicker)

"Henrique is moeilijk te verdedigen. Hij viel in, kreeg een bal voor zijn voeten en het was raak. Je kan Henrique 89 minuten op zak hebben, en dan is het ineens 'pang'. Dat is zijn klasse en talent." (Hugo Broos, HLN, mei 2011)

"Ik weet dat ik het zonder team niet kan. Dat ik vlot scoor heb ik te danken aan mijn ploegmaten." (Björn Vleminckx, mei 2011, De Telegraaf)

"Het Laatste Nieuws heeft de G4-ideologie altijd gesteund, samen met Ivan De Witte, en we zullen dat blijven doen." (Stephan Keygnaert, mei 2011, Hoofdredacteur HLN)

"Wanyama is een eerlijke jongen. Als je hem dan moet uitleggen hoe subjectief het Belgische voetbal in elkaar zit, is het begrijpelijk dat hij niet mentaal klaar was om te spelen." (Jacky Mathijssen, mei 2011)

"Björn Vleminckx was beter werper bij een Amerikaanse honkbalclub geworden." (Johan Derksen, HLN, apr. 2011)

"Ogunjimi lapte heel België aan zijn laars. Limbombe is nu net dezelfde." (Willy Mraz, HBvL, apr. 2011)

"Mertens, El Ghanassy en De Bruyne zijn drie spelers die héél goed bij Anderlecht zouden passen. Jong, veel talent en ambitieus." (Mbark Boussoufa, GvA, apr. 2011)

"Als coach heb je in België statistisch gezien één kans op twee dat je het seizoen niet uitdoet. Dan heb ik het er niet zo slecht van afgebracht." (Jacky Mathijssen, HNB, aug. 2009)

"De dag dat Benteke traint totdat hij krampen krijgt kom ik zelf af om hem te masseren." (Laszlo Bölöni, HNB, aug. 2009)

"Soms is het niet slecht dat mensen wat tekort hebben, dan vechten ze tenminste voor elke euro. Alles ging hier maar op." (Patrick Vanoppen, HLN, apr. 2011)

"Als de dingen misgaan, zet Defour die recht. Ik heb in het internationale voetbal zelden zó een jonge voetballer zó veel verantwoordelijkheid zien opnemen." (Trond Sollied, HLN, apr. 2011)

"Onze degradatie is niet het einde van de wereld." (Abbas Bayat, apr. 2011)

"Je kunt één keer een andere match hebben gezien, maar je kunt geen twee jaar lang het volk voor de gek gehouden. Jacky Mathijssen is gestorven aan zijn eigen cinema." (Hugo Camps, 2010)

"Er is nood aan een nieuw licentiesysteem. Hoe zit de structuur van een club in elkaar? Hoe capabel is het management? Hoe zijn de matchsverhoudingen binnen de raad van bestuur? Ligt de macht te veel bij één persoon?" (Ivo Belet, HLN, apr. 2011)

"Waarom Boussoufa inging op het aanbod van een middelmatige ploeg, blijft voor mij een raadsel." (Jan Köller, HBvL, apr. 2011)

"Ik wil in alles de beste zijn: kracht, stabiliteit, sprinten, loopvermogen..." (Ryan Donk, GvA, apr. 2011)

"Wie nu nog geen voorstander is van play-off 1 hoort thuis in een klooster." (Ivan De Witte, apr. 2011)

"Ivan De Witte hoort als eerste in het klooster te gaan." (Trond Sollied, HLN, apri. 2011)

"De grote clubs kennen solidariteit en democratie alleen als het in hun eigen kraam past. Dat pikken wij niet langer." (Patrick Vanoppen, GvA, apr. 2011)

"Ik ga nog wekelijks bij Stijn Stijnen op bezoek en weet van a tot z hoe alles gelopen is. Vrienden ben je in goede en slechte dagen." (Karel Geraerts, HBvL, apr. 2011)

"Dat ik te streng ben, en jongens te diep de grond in boor. Zeg me nu eens wat het ergste is: besluiten dat een speler niet voldoet en hem de rest van het seizoen links te laten liggen, of toch met die gast aan de slag gaan, op hem roepen, en hopen dat hij er meer uithaalt dan verhoopt? Noem trouwens één speler die onder mij niet doorgebroken is, en het ergens anders wel gemaakt heeft?" (Peter Maes, Humo, apr. 2011)

'Ik heb geleerd dat je in de Belgische politiek en in het Belgische voetbal uren kunt praten zonder één stap vooruit te komen." (Franky Dury, Radio 1, apr. 2011)

"Ik denk niet dat het nog goed komt tussen die twee als Luciano D'Onofrio zijn excuses niet aanbiedt." (Michel Louwagie, HNB, apr. 2011)

"Het Antwerpse voetbal beleeft zijn grootste dieptepunt van de laatste dertig jaar." (Jos Verhaegen, HLN, apr. 2011)

"Het excuus van Standard dat ze Defour en Berrier lang hebben moeten missen, is sinds Anderlecht-Standard meer dan ooit een lachertje." (Carl Hoefkens, HLN, apr. 2011)

"Er zijn geen excuses meer. We hebben alles terug in eigen handen." (Steven Defour, HBvL, apr. 2011)

"Schaf die Play-off 2 onmiddellijk af. Dat is een gedrocht. Ik wil niet meer over Play-off 2 praten." (Filip Joos, apr. 2011, Studio Brussel)

"Die play-offs zijn lachwekkend. We streden voor het behoud en zouden nu zelfs een Europees ticket kunnen winnen." (Trond Sollied, apr. 2011, Sporza)

"Het grote drama voor Club Brugge is dat hun drie beste spelers kleine kinderen zijn." (Eddy Demarez, Sporza, apr. 2011)

"Als de clubs hun eigen product willen vermoorden, dan zijn ze goed bezig. Het voetbal moet weer bestuurbaar worden. Dit circus moet stoppen." (Ivan De witte, apr. 2011, HLN)

"Wij zoeken geen oorlog. Eupen wil alleen gerechtigheid." (Manfred Theissen, Footbelge.be, apr. 2011)

"Mijn absolute dieptepunt als Ajax-supporter? Toen afgelopen augustus de moddervette Mido een contract kreeg. Negentig kilo cafébezoek kwam nog even wat geld opstrijken." (Youp van 't Hek, NRC, apr. 2011)

"Ik heb er geen probleem mee dat voetballers van een bepaald niveau wat meer ego hebben." (Henk Mariman, HBvL, apr. 2011)

"Ik heb geen probleem met Stijn. Hij mag me altijd bellen." (Colin Coosemans, NB, apr. 2011)

"Dit is een perfecte 'match'. In Club Brugge zit strijd en die strijd zit ook in mij." (Bjorn Vleminckx, HLN, mrt. 2011)

"Tevredenheid is een hele slechte factor als je aan de top wil geraken." (Georges Leekens, Zoomin, mrt. 2011)

"Ik provoceer niet. Ik hou van voetbal. Zelfs als ik ooit zou trouwen, dan zal ik nooit meer van mijn vrouw houden dan van de bal." (Marko Arnautovic, mrt. 2011)

"Ik ga nooit nog een miljoen euro betalen voor een speler. Ik heb het twee keer gedaan en ik was twee keer gekloot." (Roger Lambrecht, HLN, mrt. 2011)

"Net als voor Vercauteren heb ik ook voor Leekens veel respect." (Anthony Vanden Borre, HBvL, mrt. 2011)

"Geen gewaagde voorspellingen meer. Ik heb mijn lesje geleerd. Laat ons nu maar de underdog zijn en onze strijd in stilte voeren." (Maged Samy, HLN, mrt. 2011)

"Op mijn 23ste weet ik nu wat kan en niet kan om het te maken in de voetbalwereld." (Kevin Mirallas, GvA, mrt. 2011)

"Soms hemelen ze je op, soms halen ze je onderuit. Ik kan daar afstand van nemen." (Kevin De Bruyne, HBvL, mrt. 2011)

"Gilles De Bilde, deftige jongen, charisma, proper gekleed. En dan in één keer weer zo'n stommiteit die alles wegveegt. Eens straatvoetballer, altijd straatvoetballer. Het zit in de genen. Een karakter verander je niet." (Michel Verschueren, mrt. 2011)

"Ze weten in Nederland toch wie de beste trainer van het land is? Michel Preud'homme. Een Belg." (Georges Leekens, GvA, mrt. 2011)

"Niet eerlijk dat de topschutter na de play-offs wordt aangeduid." (Jelle Vossen, HBvL, mrt. 2011)

"Heb vertrouwen in de mensen die de club leiden, zelfs al begaan ze soms vergissingen. Niemand is onfeilbaar." (Luciano D'Onofrio, mrt. 2011)

"Lambrecht is een verstandig man. Hij weet dat het geen zin heeft om te vechten tegen windmolens of tegen zaken die tegen de wet ingaan." (Ivan De Witte, HLN, mrt. 2011)

"Het blijft vreemd dat drie kwart van de clubs die in december voor een terugkeer naar 18 clubs stemden, nu hun steun geven aan een formule met 16 clubs en play-offs." (Roland Duchâtelet, HBvL, mrt. 2011)

"Het kan toch niet dat een club die al jaren meedraait voor één slecht seizoen gestraft wordt met degradatie. Het is een kwestie van gezond boerenverstand: je moet de eersteklassers beschermen tegen tweede." (Roger Lambrecht, HNB, mrt. 2011)

"Boussoufa is iets minder mijn zoon geworden, want hij heeft mij ontgoocheld." (Roger Vanden Stock, HLN, mrt. 2011)

"Ajax moet terug naar de top, en de sleutel van die verandering ligt bij de jeugdopleiding." (Johan Cruijff, Ajax, mrt. 2011)

"Standard en Charleroi hebben allebei goede supporters. Die incidenten zijn vergelijkbaar met Turkse toestanden. Ik was helemaal niet onder de indruk. Ik heb al erger meegemaakt." (Sinan Bolat, HLN, mrt. 2011)

"Hoe wij aan een match beginnen: dat is niet gezond." (Tomasz Radzinski, mrt. 2011)

"Nu begint het echte werk, het zwaardere ook. De transfers! Ik heb mijn lijstje aan de voorzitter gegeven. Hij zit op dezelfde lijn." (Guido Brepoels, HLN, mrt. 2011)

"Leiderschap tonen op het veld is een algemeen probleem, niet alleen bij ons. Dat zit enkel in de Hollandse voetbalcultuur ingebakken." (Ariël Jacobs, GvA, mrt. 2011)

"Het kan niet dat Club Brugge nog een speler koopt op basis van een video." (Henk Mariman, HLN, mrt. 2011)

"In Rusland kan ik groeien als voetballer. De Russische competitie is Europese top in wording." (Mbark Boussoufa, HBvL, mrt. 2011)

"Mijn oom Abbas Bayat woont in zijn eigen wereld." (Mogi Bayat, HLN, mrt. 2011)

"Het was een eer om ooit voor Anderlecht te mogen uitkomen, maar daar houdt het op." (Marc Hendrikx, HBvL, mrt. 2011)

"Als Boussoufa een lucratieve transfer weet te versieren, dan is dat ook dankzij onze ploeg." (Jonathan Legear, HLN, mrt. 2011)

"Cohesie in een spelersgroep tot stand brengen, is geen sinecure. Kijk maar eens naar Club Brugge of Standard. Daar is de relatie tussen sommige spelers compleet verziekt." (Yoni Buyens, Geel&Rood Magazine, mrt. 2011)

"Ik ben geen kloon van Mourinho. Wij hebben een andere persoonlijkheid, een andere visie op voetbal ook." (Villas-Boas, mrt. 2011)

"De supporters zijn altijd een extra troef geweest op Stayen. Ondanks de slechte resultaten hoorde ik vanuit de tribunes nooit  negatieve klanken die voor de trainers of de spelers bedoeld waren. Dat is uniek. Bij de meeste andere ploegen is dat niet het geval." (Jacky Mathijssen, HBvL, mrt. 2011)

"Ik haat het om te horen, hij wordt oud." (Bart Goor, GvA, mrt. 2011)

"Wij zouden graag eens de hype zijn, de revelatie. Daarvoor moet je kunnen groeien, om te groeien moet je een goede financiële basis hebben." (Herman Wijnants, HLN, feb. 2011)

"Ballen recupereren is mijn sterke punt. Ik kan het gewoon niet verdragen als de tegenstander de bal heeft." (Cheikhou Kouyaté, NB, feb. 2011) 

"De sfeer bij de Rode Duivels is helemaal omgeslagen. Het is heerlijk onder leiding van Leekens." (Sebastien Pocognoli, HLN, feb. 2011)

"Ik sta graag onderaan in het klassement. Daar is het tenminste niet saai." (Trond Sollied, HLN, feb. 2011)

"Als STVV zakt, komt het grootste deel van de spelers niet aan de bak op het hoogste niveau." (Peter Delorge, Het Nieuwsblad, feb. 2011)

"Een normale mens zou drie maanden buiten strijd zijn, maar ik ben niet normaal." (Steven Defour, HLN, feb. 2011)

"'Voor mij is het altijd bijzonder om op Sclessin terug te keren. Het publiek hier respecteert me nog enorm en weet dat dat wederzijds is. Het was aangenaam om te merken dat de supporters voor mij applaudiseerden." (Oliver Renard, KVM-website, feb. 2011)

"In het voetbal zijn er veel meelopers." (Marc Wilmots, Belga Sport, feb. 2011)

"Laat ons hopen dat we tegen KV Mechelen nog eens op voorsprong komen. Het zou deugd doen, want Brys is niet correct geweest tegenover STVV." (Nils Schouterden, HBvL, feb. 2011)

"Wat Stijnen nu gedaan heeft, is erover. Ik ben verwonderd, verbijsterd zelfs door dit nieuws. Het gaat mijn verstand te boven." (Gert Verheyen, GvA, feb. 2011)

"Nerveus en bang. De komende match op Lierse wordt er een op leven of dood." (Marc Hendrikx, HLN, feb. 2011)

"Is Ciman Rode Duivel? Tja, dan zal hij vandaag écht wel niet in vorm geweest zijn." (Yaya Soumahoro, HLN, feb. 2011)

"Wij praten niet over de titel. Dat doen we pas als we op twee matchen van het einde van de play-offs op dezelfde positie staan." (Frank Vercauteren, HBvL, feb. 2011)

"Eindigt Standard opnieuw niet in de top 6, dan horen de Rouches niet meer tot de G4 van het Belgische voetbal." (Franky Van der Elst, HBvL, feb. 2011)

"In tegenstelling tot vele andere trainers blijf ik altijd mezelf en dat is een kunst." (Guido Brepoels, feb. 2011)

"Ik denk niet dat Thiebaut bij Tottenham Gomes uit de ploeg zou spelen." (pa Thierry Courtois, HBvL, feb. 2011)

"Ik typ de naam van de tegenstanders altijd in het zwart, de kleur van de dood." (Guido Brepoels, feb. 2011)

"Buiten het veld vergelijk ik Robin van Persie met een trainer, hij is een voetbalfanaat. Iedere dag van zijn leven is hij gefocust op winnen en efficiënt zijn. Hij wil het ontzettend graag goed doen voor de club." (Arsène Wenger, feb. 2011)

"Tottenham is geen Manchester United of Chelsea, maar ze zijn wel Engels. En Engelse clubs veroorzaken altijd problemen." (Clarence Seedorf, feb. 2011)

"Als ik terugblik, dan zie ik dat ik werkte met een bende rotte kleine kinderen. Ze beseften niet welke gevolgen hun daden hadden." (Raymond Domenech, feb. 2011)

"Dat we Cesc Fabregas terug willen halen heeft te maken met gerechtigheid. De Engelsen komen hier 'vissen'." (Joan Laporta, feb. 2011)

"Brepoels heeft van mij een betere voetballer gemaakt, omdat hij me tactisch veel heeft bijgebracht." (Andrea Mutombo, HBvL, feb. 2011)

"Ik heb altijd voor Marokko willen spelen. Alleen waren er meer voordelen verbonden aan de Belgische nationale ploeg." (Mehdi Carcela, GvA, feb. 2011)

"Het is gedaan met protestere

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes