Deel II - R Antwerp FC: Wilfried Van Moer

12 maart 2010
instagram

Wilfried Van Moer speelde tussen 1965 en 1968 voor Antwerp FC. De middenvelder beleefde op de Bosuil een hoogtepunt met de winst van zijn eerste Gouden Schoen, maar vertrok er ook in mineur. De Kleine Generaal geeft zijn visie over de periode van toen en heeft zo zijn eigen mening over de huidige malaise.

"Ik beleefde in mijn periode bij Antwerp goede en slechte momenten. In 1965 trok ik van derdeklasser SK Beveren naar de Bosuil. We behaalden in mijn eerste jaren wel fatsoenlijke resultaten. Mijn hoogtepunt beleefde ik in 1966 met de winst van mijn eerste Gouden Schoen."

"In mijn laatste seizoen degradeerden we. Nog voor het einde van dat seizoen had ik een overeenkomst met Standard. Daarom werd ik geviseerd. Ik zou me niet meer voor 100% hebben ingezet. Dat heeft wel een wrang gevoel nagelaten. Maar over het algemeen beleefde ik er fijne jaren."

Malaise speelt in koppeke

Van Moer behoudt mooie herinneringen aan zijn wedstrijden in het legendarische Bosuilstadion. "De stadions van toen zijn natuurlijk niet te vergelijken met de accommodaties die we vandaag kennen. Maar het was natuurlijk een fantastische plaats om te spelen. Voor topwedstrijden daagden er makkelijk 35.000 fans op. De Antwerpsupporters zijn hevig en hebben een speciale mentaliteit, maar daar heb ik nooit problemen mee gehad."

Antwerp kampt al een tijdje met financiële problemen. "Dat was niet het geval toen ik er speelde. Het was een heel andere periode. Er ging minder geld om in die wereld. Mijn transfer naar Standard leverde trouwens 2,5 miljoen BEF op, een hele aardige som in die tijd. Ik denk dat ze daar bij Antwerp nog een paar jaar van konden leven."

"Natuurlijk doet de situatie van Antwerp me wat. Ik voetbalde bij Beveren en Antwerp en werkte ook als elektricien in de streek. Germinal Beerschot heeft ook mijn respect. Ik ben een fanatieke Antwerpenaar. Zeker voor de spelers moet het moeilijk zijn als je maanden niet betaald wordt. Er ontstaan problemen thuis en dat gaat allemaal spelen in het koppeke."

Racing Genk als voorbeeld

Van Moer heeft zo zijn eigen mening over de huidige malaise bij Antwerp. "Antwerpen is een grote stad waar heel wat financiële mogelijkheden liggen. Als je dan ziet dat Antwerp en in mindere mate Germinal Beerschot geen fatsoenlijk stadion hebben, dat is onbegrijpelijk."

"In Genk hebben ze een gelijkaardige situatie wel goed aangepakt. Winterslag en Waterschei fuseerden. Racing Genk speelt nu in eerste voor ruim 20.000 fans. Ze wonnen daar zelfs al titels en bekers. Dat is zeker ook mogelijk in Antwerpen, maar dan moeten er knopen doorgehakt worden en moeten bepaalde mensen hun principes opzij zetten. Folklore is mooi, maar vandaag zijn het de resultaten die tellen."

"Ik zie het eerlijk gezegd niet goed aflopen. De club blijft maar achter de feiten aanlopen. Er zijn de problemen tussen de clans Collin en Wauters. Als je dan ziet dat iemand als secretaris Paul Bistiaux helemaal op zijn tandvlees zit. Die man heeft zijn hele leven alles gegeven voor de club. Dat is heel erg."

Wat loopt er fout bij Antwerp FC? Reageer hier op onze rubriek 'Spui uw mening'.

Deel I - R Antwerp FC: Alex Czerniatynski
Engelse clubs verliezen fans: Man U -59%
Liverpoolfans stranden in Antwerpse Lille

Kevin De Corte

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes