Peter Van Houdt heeft trainersambities

01 maart 2011
instagram

Zes interlands met de Rode Duivels, tien seizoenen in het buitenland. Peter Van Houdt verdween op zijn 32ste uit de schijnwerpers. De Herkenaar (34) is nu nog actief in het bedrijfsvoetbal en hoopt carrière te kunnen maken als trainer.

Peter Van Houdt verhuist op korte termijn van het Tongerse Mal naar een nieuwe woning in Alken. Dit seizoen is hij coach van de U17 bij Jecora Herk. Volgend seizoen zet hij een stapje hogerop. Van Houdt wordt de assistent van Dirk Verjans bij vierdeklasser Herk Sport.

"Ik wil geen stappen overslaan in mijn trainerscarrière. Ik kom naar Herk om te leren en de nodige ervaring op te doen, maar ik mag ook mijn mening over bepaalde situaties uiten", blikt Van Houdt vooruit in HBvL. "Ik ga er niet naartoe om kegeltjes te plaatsen."

Peter Van Houdt brak als speler door bij STVV. Via Roda JC belandde hij in de Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach. Na tien seizoenen in het buitenland keerde hij terug naar Stayen. Zijn tweede avontuur bij de Kanaries begon goed met tien doelpunten. In het volgende seizoen verdween Van Houdt uit beeld. Hij verhuisde in januari 2009 naar Club Luik en was vorig seizoen een tijd actief bij derdeklasser Hasselt.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes