Vaillant NV sponsort Cercle Brugge al 17 jaar

01 juni 2006
instagram

Vaillant is sinds het seizoen 1989-'90 ononderbroken sponsor van eersteklasser Cercle Brugge. Het bedrijf wil daarmee vooral de klantenbinding en naambekendheid bevorderen. De resultaten liegen er niet om. De afgelopen drie jaar steeg de omzet met 60%. "De sponsoring van Cercle heeft ons altijd zeer tevreden gesteld met een goede return," verklaart commercieel directeur Marc Tanghe de lange sponsorperiode.

Vaillant BelgiŰ is sinds midden jaren '90 de absolute marktleider in residentiŰle gasverwarming. Sindsdien is hun marktaandeel jaar na jaar gestegen. De laatste drie jaar kende Vaillant een omzetgroei van 25 miljoen euro in 2002 tot 40,5 miljoen euro in 2005, omgerekend 60%. De kwalitatieve producten met een goede marketing en klantenbinding zijn de basis van dit succes. "Bij die twee laatste heeft Cercle bijgedragen,", bevestigt Tanghe. "Er waren ook directe resultaten, zoals prospecten die vaste en grote klanten werden na een wedstrijd in het Jan Breydelstadion."

 

Marc Tanghe legt uit hoe het allemaal begon: "De eerste contacten zijn er gekomen via de familie Schiltz, een groothandel in Brugge. De heer Schiltz maakte deel uit van de Raad van Bestuur van Vaillant. We zijn gestart met een loge, waarbij we iedere wedstrijd een 16-tal klanten, zoals installateurs, architecten, studiebureaus en bouwmaatschappijen uitnodigden. Omdat dit een zeer gewaardeerde incentive was voor onze klanten zijn we dit blijven doen. Nu nodigen wij iedere wedstrijd minstens 20 relaties uit voor een VIP-arrangement. De klanten komen graag en weten het uitermate te waarderen. Bovendien is het een middel om nieuwe prospecten uit te nodigen, waarbij het ijs tussen klant en leverancier wordt gebroken en de toekomstige contacten vlotter verlopen."

 

In 1993 heeft de Duitse fabrikant van verwarmingstoestellen bij de loges boarding genomen, en sinds 1997 ook shirtsponsoring. Dit met als doel de naambekendheid te verhogen bij de eindgebruiker. Ook bij STVV heeft vaillant boarding en geeft het voor enkele wedstrijden VIP-arrangementen. In Bergen is Vaillant aanwezig met boarding en seats.

 

Door de jaren heen is er een sterke relatie gegroeid tussen Cercle en Vaillant en vanaf 2000 werd Marc Tanghe gevraagd deel uit te maken van de Raad van Bestuur van de Brugse vereniging.

 

Website: www.vaillant.be

 

Yves Brokken

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes