JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

28 juli 2011
instagram

Het nieuwe televisiecontract zorgt voor extra financiŽle middelen voor de Belgische eersteklassers. De kloof tussen de grote en de kleinere clubs blijft groot. Het budget van Anderlecht is bijna 25 tot 40 miljoen euro groter dan nieuwkomer RAEC Bergen.

Ook dit seizoen valt er van transparantie en duidelijkheid weinig te merken. Slechts een aantal clubs communiceren hetzelfde cijfer. Dat blijkt uit de volgende tabel, aan de hand van de informatie uit de voetbalgidsen van Voetbal Magazine, de Concentra-groep (HBvL/GvA) en Het Nieuwsblad (HN).

Eťn zaak is zeker: Anderlecht prijkt op kop in deze stand, en Bergen sluit de rangen.

 Nr  Club  VM  Con.  HN
 1  Anderlecht

 35

 45  30
 2  Club Brugge

 27,5

 30  24
 3  Standard

 25

 25  25
 4  RC Genk

 20

 22  17
 5  AA Gent

 16,5

 16  16,5
 6  Beerschot

   9

 10  10
 7  Zulte Waregem

   8,4

 10    8,4
 8  Lierse

   7

 10  10
 9  Lokeren    -    -    7
 10  KV Kortrijk    6,5    7,5    6
 10  Westerlo    6,5    6,5    6,5
 11  Cercle Brugge    6    6    6
 12  KV Mechelen    6    6    6,5
 13  OH Leuven    6    6    5
 14  STVV    6    6    6
 15  Bergen    5,5    5,5    5,5

Lokeren maakte geen cijfers over aan de eerste twee media in deze vergelijkingstabel.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

Pieter Delfts op 2 augustus om 01:40
De enige bij Anderlecht die veel geld heeft is Roger Vdstock en die vent is zo gierig dat hij zelfs het transfergeld van de spelers nodig heeft om zijn golfabonnement ieder jaar te kunnen vernieuwen.Daarom ook geen geld voor goede spelers aan te trekken.Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze er de ballen van afweten en daardoor slechte spelers aantrekken.Het budget van een club staat mooi op papier,maar verder totaal geen conclusies aan verbinden.Zie maar naar Anderlecht,armoe troef ondanks het grootste budget.Sinds Raimundo ze niet meer is,worden de grootse flops binnengehaald.Thereau,Veselinovic,Bulykin allemaal weggesmeten geld en het zijn de enigen niet.
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

Knotwilg op 29 juli om 13:10
Inderdaad, een budget geeft maar een eerste idee. Je zou moeten weten welk aandeel gaat naar salarissen voor spelers, naar de omkadering, naar infrastructuurafschrijving ...

Dan nog is de toegevoegde waarde van spelers nummer 26 tot 35 niet zo groot. Sommige ploegen, zoals Beerschot, Gent en Lierse hebben enorme kernen, wat twee keer negatief werkt: overtollige salarissen ťn onvrede bij spelers die niet meetellen.

Zelfs met een optimale kern spelen andere zaken een rol, zoals sfeer, leiderschap, communicatie en conjunctuur. Eťn topspits en dito doelman maken soms een groot verschil. Met de 9 miljoen voor Courtois kan je twee toppers kopen, maar even goed haal je 6 middelmatige spelers binnen voor posities die al bezet zijn. Anderlecht zal relatief betere spelers hebben dan OHL, maar wie is de leider bij paarswit? In welke taal communiceren ze? Krijgt de zeurderige Jacobs zijn boodschap nog overgebracht, met een zenuwachtige Van Holsbeeck aan de guillotine? Krijgen talenten als Praet en Musonda hun kans, of worden ze geblokkeerd door stagnerende Kanu's en Reynaldo's?

Wat dat betreft heb ik een beter oog in Brugge en zelfs Standard, terwijl bij Genk iedereen bezig is met de transferperiode.
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

29 juli om 13:09
Anderlecht budget kunnen ze in Nederland misschien meedoen voor de plaatsen 5 tm 8 waarschijnlijk 7 of 8e
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

29 juli om 12:04
10u16: gij zijt toch ook nie de snuggerste eh, hoeveel keer heeft Anderlecht in die maanden zťlf gezegd dat eerst Lukaku wegmoet voor ze dikke vissen kunnen binnenhalen, dus schei mij uit over da Anderlecht nog veel geld heeft.. echt waar, schei uit..
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

@10u16 op 29 juli om 10:59
Het budget heeft weinig te maken met de rijkdom van de club... Het is niet voor niets dat Van Holsbeeck overal zit te leuren om Lukaku verkocht te krijgen. T is niet zomaar dat men begin 2011 nog snel Boussoufa verkocht heeft...
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

29 juli om 10:16
al die maanden zitten ze hier op de forum te lachen met anderlecht ( hebben geen geld en zijn failliet of zijn passť ) en wat blijkt dat anderlecht nogaltijd de rijkste club van belgie is. wie het laatste lacht lacht het best. :-) :-) :-)
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

29 juli om 08:11
Klopt van geen kanten... genk hed buget dees jaar verhoogd. Tot 25miljoen
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

28 juli om 22:30
@buffalo bodt
kijk man dat is het mooie aan voetbal,als je zoveel geld ook maar hebt een ploeg koop je niet!!!anders was voetbal te voorspelbaar,zoals boskamp steeds zegt de bal is rond, laat hem gaan en we zien wel!!!
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

BuffaloBodt op 28 juli om 21:32
Het verschil tussen de "G5" en de rest (ongeveer 5 miljoen) is groot, maar het verschil tussen gent (de nummer 5) en de nummer 4 genk is ook al bijna 5 miljoen!! Zelfs wij hebben maar de helft of een derde (afhankelijk welke bron blijkbaar) van het budget van Anderlecht...dus misschien moeten we de term G5 eens gaan herzien en misschien naar ne G1 gaan +4 en de rest :-p Een wonder da anderlecht ni elk jaar op zijn gemak kampioen speelt als ge deze budgetten beziet....hopelijk kunne wij aansluiten eens ons stadion er staat (als da ter ooit van komt :-p )
voetbal

Re: JPL: Anderlecht hoogste budget, Bergen laagste

Nuchtere supporter op 28 juli om 20:43
Leuven en Bergen krijgen toch retour richting 2de klasse
1 2
> >>

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes