Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

09 augustus 2011
instagram

Khaleem Hyland trekt een shirt van Racing Genk aan. De 22-jarige middenvelder uit Trinidad & Tobago is de tweede aanwinst bij de titelverdediger, na Jeroen Simaeys. Vorig seizoen was Hyland goed voor 32 competitiewedstrijden en vijf doelpunten.

De fysiek sterke middenvelder kon vorig seizoen op belangstelling rekenen van Standard. Het wordt echter Racing Genk. Hyland lag nog één seizoen onder contract bij Zulte Waregem. Hij moet bij Genk de concurrentie aangaan met Daniel Töszer. 

Hyland legde in 2009 een test af bij het Engelse Portsmouth. Hij verkreeg geen werkvergunning en belandde bij Zulte Waregem, dat toen een samenwerkingsakkoord had met de Pompey's. Hij heeft 27 A-interlands achter zijn naam staan, waarin hij drie keer scoorde.

"Uiteraard ben ik blij met mijn transfer. Als jonge speler leef je met de ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau actief te zijn", vertelt Khaleem Hyland. "Nu de kans zich voordeed, wilde ik die niet laten liggen. Ik ontwikkelde mij bij Zulte Waregem tot de speler die ik nu ben."

Hyland is door Genk opgenomen op de Europese lijst voor de barrageduels in de Champions League tegen het Israëlische Maccabi Haifa.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

9 augustus om 17:43
Hyland was door Waregem opgekweekt, nu moet hij eigenlijk doorbreken, het kan zijn dat Genk er wel mee vaart,
maar zijn karakter beschouwd kan het zijn dat hij niet ontploft en dan zitten jullie met één van ons zoals zovele andere Belgische clubs waar je niets meer van hoort. Maar de leiding inzake kopen van spelers, is ook niet van dat bij ZW. ; je zou versteld staan wat wij al zien passeren hebben. Ik denk soms dat ze spelers aankopen in één of ander geblindeerd spel. Of drie voor de prijs van één.
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

9 augustus om 17:37
Ja jullie supporters van Zulte-Waregem hebben gelijk, het is zoals met een oud lief, pas veel later weet je dat het de droom niet was. Laten we hopen op een ander en betere speler.
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

9 augustus om 17:11
die Engelsen durven niet tegen oranje bang dat ze klop krijgen met 0-3 op wembley 0-1 v.Persie 0-2 Sneijder 0-3 Robben
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

9 augustus om 16:44
Als Essevee Hyland kan laten vertrekken, heeft het goed gewerkt in de transferperiode. Trouwens, het draait momenteel vlot, zonder dat het spel van een bepaalde speler afhankelijk is.

Succes Khaleem!
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

Naessens C op 9 augustus om 14:45
Joske, je zou beter je club wat meer beginnen volgen, want PDC heeft zijn woorden van '5 toptransfers' al lang ingeslikt, we gaan voor jonge talenten, wat niets afneemt van de ambities.
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

9 augustus om 13:38
Joske,

met een beetje meeval was 't 6 op 6 (als Naessens de bal opnieuw had afgelegd toen hij voor Copa kwam)
Er zijn nu 2 wedstrijden gespeeld, allebei zonder Hyland. Hyland viel in tegen Olympiakos en brengt toch wel zekerheid aan de bal. Maar om nu te zeggen dat ons huidig middenveld onder zijn niveau speelt ...
Achteraan en in het midden zit alles goed (zeker van zodra Skulason en Sterckx kunnen meespelen). Alleen vooraan, daar ontbreekt nog stootkracht.
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

Djelo op 9 augustus om 13:01
@joske: Met een beetje tegenval 1 op 6 ? Het kon vorige zaterdag 6-1 geweest zijn. Hyland was uitgekeken op SVZW. Ik vond dit vorig jaar al trouwens zo. Dan ben je beter dat je meewerkt aan een transfer. Hyland is wel een zeer goede speler maar kiest veel voor een moeilijke oplossing (en is veel te wisselvallig. Wat betreft u vergelijking met KVK zullen we ook maar zwijgen als je dat al sterkhouders noemt.Mumlemo of De Fauw, keuze zou vlug gemaakt zijn. N'for wisselen met Rossini was ook volgens velen een verkeerde zet maar heb je Rossini zien spelen zaterdag ?
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

joske op 9 augustus om 12:46
Als supporter van Waregem begrijp ik niet wat De Cuyper bedoelde met ze gaan verschieten welke namen we hier naar binnen halen.Vertrekken ja.Straks nog Maréval,en dan zijn we vertrokken voor een jaartje grote miserie.
Ze zijn nooit geleerd.Met Mulemo en Chavaria haalt Kortrijk sterkhouders binnen.Ze gaan dan weer verwonderlijk zijn dat we geen punten pakken tegen die mannen.Voor de supporters is dit toch wel belangrijk hoor.Met een beetje tegenval hadden we 1 op 6 ipv 4. Een beetje realistisch blijven bestuur van essevee.
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

jossie op 9 augustus om 12:43
Hoe is zijn techniek eigenlijk want lijkt me meer een fysiek sterke speler?
voetbal

Re: Hyland ruilt Zulte Waregem voor Genk

ESSEVEE op 9 augustus om 12:30
zeer jammer voor ons maar hoopdat hij zal spelen bij z'n nieuwe club
1 2
> >>

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes