Racing Genk een vak vol racisten (video)

03 oktober 2011
instagram

Bij Genk-Standard galmde 'Les Wallons, c'est du kaka' door de Cristal Arena. Discriminatie of voetbalfun? Er werd veel over gezegd en geschreven. De Waalse Minister van Sport Antoine kwam er zich mee moeien. De Genkse Tribune Zuid zette een kleurrijk puntje op de i.

In de thuiswedstrijd tegen Anderlecht haalden de sfeermakers tientallen landenvlaggen naar boven. De Spaanse vlag, een Italiaanse, een Amerikaanse. Er klonk een 'We zijn een vak vol racisten' vanuit Tribune Zuid.

De Genkse fans wilden met dit kleurrijke en ludieke initiatief duidelijk maken dat ze niet thuishoren in de categorie racisten.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

De laatste reacties
voetbal

Re: Racing Genk een vak vol racisten (video)

3 oktober om 21:06
Pffff... van dat overdreven politiek correcte denken word ik dus ziek hť... ineens is elke zin met het woord jood in al antisemitisch? Men moet alles in zijn context zien... is canvas nazistisch omdat der veel hakenkruizen getoond worden?

Dit gezegd zijnde zou het op 't voetbal terug wat meer over 't voetbal zelf mogen gaan ipv over supportersgezangen, scheidsrechters, spelers-ego's, ...
voetbal

Re: Racing Genk een vak vol racisten (video)

3 oktober om 19:48
en 7 minuten later zongen ze: als wie niet springt is een jood lol

zo snugger zijn ze
voetbal

Re: Racing Genk een vak vol racisten (video)

Jo Kanario op 3 oktober om 13:37
@ hieronder - Idd.
voetbal

Re: Racing Genk een vak vol racisten (video)

3 oktober om 13:27

Mťťr van dat aub tegen die jeannettereacties van bond & politici (die beter soep zouden koken ipv zich te moeien met zaken waar ze geen yota verstand van hebben)! Et les Wallons, et les Wallons... sont nos amis, lalalala.

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes