Standard neemt Steven Defour over

11 juli 2006
instagram

De soap rond Steven Defour is ten einde. De 18-jarige middenvelder stapt van Racing Genk over naar Standard. Zijn ex-club strijkt 1,5 2 miljoen euro op. Ex-voorzitter Jos Vaessen vroeg het driedubbele, waarna Defour zijn contract dreigde te verbreken op basis van de wet van '78.

Racing Genk wilde een ploeg bouwen rond Defour, die alles samen 29 competitieduels in de benen heeft. Het oudhaantje zag dat verhaal wel zitten en tekende een contractverlenging. Toen Ajax aan de deurbel hing, ging de bal aan het rollen.

Ajax was bereid om 2 3 miljoen euro te betalen. Racing Genk steigerde en wou 5 6 miljoen. Defour en zijn entourage besloten uiteindelijk om Genk de oorlog te verklaren. Met de wet van '78 wilde Defour Genk verlaten voor een ontslagvergoeding van 50.000 euro.

Feyenoord, 1. FC Kln en Real Mallorca zagen een transfer wel zitten. Ajax hield de boot af en wilde geen ruzie met de Belgische clubs. Er bestaat een herenakkoord om geen spelers van elkaar over te nemen die de wet van '78 gebruiken om hun contract te verbreken.

Uiteindelijk draait het helemaal anders uit. Standard ging met Racing Genk aan de onderhandelingstafel zitten en bedong een overeenkomst. Defour tekende een contract voor vijf jaar. Genk strijkt nog wat geld op voor de 18-jarige middenvelder. Het bedrag is veel lager dan wat men enkele maanden geleden voor ogen had. Maar een beetje is natuurlijk nog altijd beter dan niets.

Defour koos voor Standard omdat de Rouches aan de voorronde van de Champions League deelnemen. Een transfer naar de Duitse tweedeklasser Kln zag hij niet zitten. Aan de gesprekken met Feyenoord hield hij geen goed gevoel over.

"Voor de supporters van Genk zal ik altijd de Judas blijven," vertelt Defour in Het Laatste Nieuws. "Voor anderen zal ik een verwend nest of een omhooggevallen joch blijven. Daar gaat deze transfer niets aan veranderen."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes