Antwerp FC slachtoffert Jerko Tipuric

31 januari 2005
instagram

Het rommelt weer op de Bosuil. De Great Old ging de winterstop nog in als nummer één, maar nu lijkt niets nog te lukken. Antwerp verloor in Kortrijk (3-1) en dat was al de achtste nederlaag van het seizoen. Na de winterstop 'veroverden' ze een 3 op 12 score. Jerko Tipuric mag zijn valiezen pakken. Antwerp zoekt een nieuwe trainer.

Antwerp won na de winsterstop van Deinze (4-2), maar daarna volgden nederlagen tegen Dessel Sport, Ronse en KV Kortrijk. De kloof met leider Zulte-Waregem bedraagt al zeven punten. Geel staat tweede met twee punten meer. Dat er op de Bosuil vanalles aan de hand is, blijkt uit de reacties die er stilaan loskomen. Secretaris Paul Bistiaux verwoordde het op Radio 2 als volgt: "Er heerst al lang onvrede binnen de club. Maar de leidersplaats verdoezelde lange tijd de problemen. Wat die problemen dan zijn? Dat is interne keuken. Geen commentaar." Voorzitter Eddy Wauters meldde na het ontslag van Tipuric dat die beslissing eigenlijk al vorige week genomen was.

De club met het stamnummer 1 wil graag terug naar eerste klasse, maar een aantal spelers zouden daar geen graten in zien. Eerste klasse is te hoog gegrepen, misschien is het beter van niet te promoveren. In tweede klasse bovenaan meedraaien, brengt veel premiegelden op. Tegen de degradatie vechten in eerste klasse is arme bedoening. De clubleiding verwijt Jerko Tipuric dat hij de greep op een aantal spelers kwijt is.

Tipuric zelf houdt vol dat er te weinig kwaliteit aanwezig is om kampioen te spelen in tweede klasse. "Ik geloof niet dat een aantal jongens bewust minder zijn gaan spelen," aldus de ex-trainer. "Elke speler heeft toch een eergevoel of niet? Het heeft gewoon met kwaliteit te maken." Antwerp is het daar dus niet mee eens en gooide Tipuric op straat. De 44-jarige Kroaat heeft het niet lang uitgezongen op de Bosuil. Hij was pas sinds juli in dienst.

 

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes