Eden, Thorgan en Kylian Hazard - portret

27 mei 2012
instagram

Twee broers die beiden op topniveau voetballen is niet alledaags. Toch gaat het niet om een unicum, denk maar aan de broertjes De Boer of de twee Inzaghi’s. Bij de familie Hazard zijn het er zelfs drie: Eden, Thorgan en Kylian.

De alom bekende en oudste van de drie, Eden Hazard, werd geboren in het Waalse La Louvière. Eden groeide samen met zijn familie op in het Waalse Braine-le-Comte. Bij de plaatselijke eersteprovincialer zette hij zijn eerste voetbalpasjes.

Op elfjarige leeftijd ging hij naar AFC Tubize waar hij drie seizoenen speelde. Hij werd in 2005 omgemerkt door jeugdscouts van het Franse Lille die hem absoluut wouden hebben. Ook Anderlecht was geïnteresseerd in het toptalent maar Eden verkoos, in overleg met zijn ouders, de jeugdopleiding van Lille boven die van paars-wit.

Op eigen benen

Zijn vertrek op jonge leeftijd naar Frankrijk en het alleen verblijven in het enorme jeugdcomplex van Lille zorgden ervoor dat Eden al vroeg op zijn eigen benen moest staan. Hierdoor werd hij al vroeg volwassen. Dit bewijst zijn huwelijk op negentienjarige leeftijd met zijn vriendin Natasha. Op diezelfde leeftijd werd Eden Hazard voor het eerst vader van een flinke zoon, genaamd Yanis.

De volgende Hazard in het rijtje luistert naar de naam Thorgan. Hij is negentien jaar in speelt momenteel voor Lens in de Franse Ligue 2. Hij kreeg zijn eerste speelminuten in het eerste elftal in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Reims. Thorgan Hazard is ook al een tijdje Belgisch jeugdinternational. Hij maakt in 2008 zijn debuut voor de jonge Duivels in een interland tegen Duitsland.

Thorgan Hazard is goed bezig. Hij kan op belangstelling rekenen van clubs als Toulouse en Sporting Lissabon.

Beter dan Eden

Thorgan volgde hetzelfde parcours als Eden maar verkoos Lens boven Lille. De gelijkenissen tussen beide spelers zijn treffend, maar toch willen ze niet met elkaar vergeleken worden. Volgens de meeste kenners is Thorgan het grootste talent van de drie en kan hij op termijn beter worden dan de oudste Hazard. Ook Eden zelf beaamt dit.

Dan is er ook nog Kylian Hazard. Deze zestienjarige knaap speelt net als broer Eden sinds dit seizoen voor Lille. Tot voor kort speelde hij, net als zijn twee broers, in de jeugdelftallen van Tubize. Ook hij is een aanvallende middenvelder die met één actie het verschil kan maken.

De drie voetbalbroers stammen uit een echte voetballerfamilie want hun ouders waren in het verleden allebei in het voetbal actief. Mama Hazard was zelfs even scheidsrechter. Tegenwoordig zijn ze allebei leraar Lichamelijke Opvoeding.

De droom van Hazard senior is om zijn drie zonen samen bij de Rode Duivels te zien spelen. De ouders hebben overigens nog een vierde zoon, Ethan. Hij is pas zeven jaar oud en is pas begonnen met voetballen bij Royal Stade Brainois.

Dennis Moonen

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes