Amerika ontdekt de Rode Duivels

23 juni 2012
instagram

Het Amerikaanse ESPN wijdt een heel artikel van hun maandelijks magazine aan onze Rode Duivels. De Amerikanen kijken raar op dat zo'n klein landje zo'n topgeneratie aan voetballers kan voortbrengen.

"BelgiŽ kon zich al 10 jaar niet meer kwalificeren voor een landentornooi, maar de toekomst ziet er wel bijzonder goed uit. Door in de jaren 90 hun visie en toewijding aan te passen en zich op de eigen jeugd te gaan richten komen er nu meer en meer toptalenten boven water", schrijft de ESPN.

"Hazard is de meest veelbelovende Belg, maar ook jongens als Kompany, Vertonghen en Mirallas haalden vorig seizoen persoonlijke onderscheidingen binnen in de competities waar ze actief zijn. Straf voor zo'n klein landje. De Europese interesse in de Belgische topgeneratie is dan ook niet meer te houden."
 
Volgens ESPN moeten de Rode Duivels meer als een team spelen. "Als de Belgische spelers hun ego's aan de kant kunnen schuiven en als blok gaan acteren dan kunnen ze wel eens ver komen in 2014. Maar dat kan wel eens de doorslag geven tussen een tripje naar BraziliŽ en een nieuwe zetelvakantie in Brussel. De gouden generatie heeft alvast voldoende firepower om eindelijk haar potentieel tot volle uiting te brengen."

Dries Charlier

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes