Geen competitiestart in derde en vierde klasse?

02 augustus 2012
instagram

Doornik spant een kort geding in tegen de Belgische Voetbalbond en wil zijn degradatie naar vierde klasse helemaal ongedaan laten maken. Die procedure in kort geding kan er voor zorgen dat de competitiestart in derde en vierde klasse wordt uitgesteld. Dat meldt Sportwereld.

Verviers diende vorig seizoen een klacht in bij de bond tegen Doornik. Die laatste zou een fout hebben gemaakt bij de aansluiting van de Franse speler Yannick Lacam.

De bond erkende wel degelijk dat Doornik een fout had gemaakt. Toch noemde het de klacht van Verviers ontvankelijk maar ongegrond omdat Doornik te goeder trouw zou hebben gehandeld. Verviers liet het daar niet bij en ging in beroep tegen deze uitspraak en kreeg gelijk.

Ook de Evocatiecommissie stelde dat Doornik in de fout was gegaan. Doornik verloor zo 32 punten en zakte meteen van derde klasse A naar vierde klasse B.

Doornik vecht nu via de burgerlijke rechtbank zijn degradatie aan. Er zou onder meer een vals document in het dossier zitten. Als er geen uitspraak komt voor 15 augustus, dan wordt er die dag niet gestart in derde klasse en mogelijk op 1 en 2 september ook niet in bevordering, weet Sportwereld.

Komt de uitspraak er wel op tijd en krijgt Doornik alsnog gelijk dan wordt er in één reeks in derde klasse gestart met 19 ploegen. Ook een nieuwe herverdeling van de A en B-reeks behoort ook tot de mogelijkheden.

Dries Charlier

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes