Mbonabucya out tot Nieuwjaar

31 oktober 2006
instagram

Désiré Mbonabucya komt dit jaar niet meer aan spelen toe. De Rwandese aanvaller van STVV keerde op 18 augustus met een knieletsel terug van een stage met de nationale ploeg in Duitsland.

De 29-jarige aanvaller kwam dit seizoen nog maar één keer in actie, op de eerste speeldag tegen Anderlecht. Mbonabucya viel toen in de 82ste minuut in voor zijn landgenoot Munyaneza.

Het blessureleed van Mbonabucya betekent voor STVV een streep door de rekening. Hij nam vorig seizoen acht treffers voor zijn rekening. De Kanaries vertoeven in de degradatiezone en kunnen het killerinstinct van Mbonabucya goed gebruiken.

Désiré Mbonabucya trok in 1995 het shirt van KV Mechelen aan. Na twee seizoenen ging hij zijn geluk beproeven bij Gaziantepspor.  In het derde seizoen liep het fout. Gaziantepspor stopte de betalingen. Mbonabucya keerde naar België terug na tussenkomst van de FIFA.

In vier seizoenen bij STVV scoorde Mbonabucya 65 doelpunten in 112 wedstrijden. Na een seizoen bij tweedeklasser Beringen Heusden-Zolder keerde Dizzy naar Staaien terug. Vorig seizoen trof hij 8 keer raak in 27 competitieduels.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes