Gekke toestanden bij Antwerp en Beerschot

20 maart 2013
Uit een reportage van Panorama over zwart geld in het voetbal, bleek dat verschillende clubs zwart geld zouden accepteren. Volgens Sport Voetbalmagazine waren Antwerp en Beerschot daarbij betrokken. Beide clubs kennen al jaren een haast chronisch geldgebrek. Berichten over onfrisse investeerders uit verre landen zijn haast dagelijkse kost bij de Antwerpse clubs. Vandaag zijn er weer berichten over nieuwe redders voor de Great Old en Beerschot.

Enkele maanden geleden berichtte Royal Antwerp FC nog dat investeerders uit Qatar stamnummer een zou redden. Met het geïnvesteerde geld zou The Great Old snel weer naar eerste klasse stijgen. De investeerdersgroep pompte uiteindelijk geen geld in de Antwerpse ploeg en Antwerpen was weer in geldnood.

Een nieuwe verhaallijn duikt op: Xavier Painblanc, een zakenman, en Pieter Van Rompay, eigenaar van discotheek Noxx. De twee investeerders leenden begin dit seizoen 250.000 euro aan de club en willen dit geld nu terug, al zouden ze bereid zijn om het geleende bedrag om te ruilen voor aandelen in de Antwerpse club.

Painblanc en Van Rompay zijn de volgende redders van de club nadat een investering niet doorging van Filip Antoine De Graeve. Deze zakenman had zelfs al een principeakkoord met de Antwerpse club, maar toch ging de redding niet door. Dat deze man veroordeeld was voor vrouwenhandel stoorde de Great Old blijkbaar niet.

Beerschot

Antwerp is echter niet de enige club uit de grootste Vlaamse stad die chronische geldproblemen heeft. Bij Beerschot is men ook naarstig op zoek naar nieuwe investeerders. Eerder viel de naam al van Mogi Bayat en van een Duits-Poolse investeringsgroep, dat al belangen had bij het Kroatische Hajduk Split en het Poolse Gdansk.

Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen moet met zijn club een schuldenberg van zeventien miljoen euro weg werken en sloot daarom al een overeenkomst met een Duitse investeringsgroep, Advancesport, dat al 3,3 miljoen euro in de club pompte. Ook erevoorzitter Paul Nagels stak bijna een miljoen euro in de ploeg om de club te redden. Of dat voldoende is  moet nog blijken. Beerschot heeft alvast een gerechtelijk akkoord aan om zich te beschermen tegen schuldeisers.

De twee Antwerpse clubs moeten dringend geld vinden wil de grootste stad van Vlaanderen nog een rol spelen op voetbalgebied in eerste klasse.


Maxime Lowette

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes