Anderlecht in pole-position voor Djurdjevic

29 juni 2013
instagram
De 19-jarige Servische aanvaller Uros Djurdjevic geniet belangstelling van meerdere clubs, hij lijkt RAD Belgrado te willen ruilen voor Anderlecht.

"Ik beleefde een leuke tijd in België", vertelt Uros Djurdjevic aan Het Nieuwsblad. "De ploeg speelt goed en de sfeer in de kleed­kamer was uitstekend. De onderhandelingen zijn ook goed opgeschoten. Er is een principeakkoord en de handtekeningen moeten nu snel volgen. Ik ga naar Anderlecht, want het is een goede club en de Belgische competitie is ideaal om mijn Europese carrière te lanceren."

Beter dan Mbokani

Zijn manager, Ranko Stojic, gelooft voluit in de toekomstperspectieven van de jonge aanavaller. "Uros is nu nog relatief onbekend in België, maar dat zal niet lang meer duren. Over enkele maanden zal hij sterker zijn dan Mbokani", aldus Stojic.

"Ik ben er echt van overtuigd dat hij meer zal scoren dan Dieu, want hij duikt beter in de open ruimtes voor doel. Djurdjevic is snel, ­explosief, tweevoetig en heeft een goed kopspel. bovendien is hij een killer in de grote rechthoek. Neen, ook op zijn mentaliteit valt niets te zeggen."

Video Uros Djurdjevic:

Zijn contract met FK Rad, dat afgelopen seizoen als zevende eindigde in de hoogste Servische divisie, loopt nog tot medio 2014. Transfermarkt taxeert zijn marktwaarde op ongeveer 750.000 euro. Hij speelde het afgelopen seizoen in 23 van de 30 competitieduels mee - waarvan 14 maal in de basis - en scoorde daarin negen doelpunten. Djurdjevic pakte ook zes gele kaarten.

Hij werd op 2 maart 1994 in Belgrado geboren. Hij speelde in de jeugd van Rode Ster Belgrado, OFK Belgrado en FK Rad, waarvoor hij in 2011 een profcontract tekende.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes