Nieuw stadion Brussel naar Braziliaans model?

31 oktober 2013
instagram
Over de bouw van een nieuw voetbalstadion op de Heizel is al veel gezegd en geschreven. Met of zonder atletiekpiste, de toekomst zal het uitwijzen. Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet weet al hoe het stadion eruit mag zien.

De politicus vertoeft in Brazilië en bracht in hoofdstad Brasilia een bezoek aan het nieuwe Estadio Nacional. Deze voetbaltempel telt een capaciteit van 72.888 toeschouwers, met een kostenplaatje van ongeveer 350 miljoen euro. "Dit stadion dient als voorbeeld voor wat we op de Heizel zullen bouwen", laat Pascal Smet weten.

Het Estadio Mané Garrincha werd gebouwd in 1974 en bood plaats aan 45.200 toeschouwers. Toen Brazilië de organisatie van het WK 2014 kreeg toegewezen, konden de bouwvakkers aan de slag.

Met als resultaat een multifunctioneel stadion met 72.888 plaatsen, dat niet alleen dienst zal doen voor het WK voetbal. De Olympische Zomerspelen 2016 zullen ook in dit stadion passeren.

Klik bovenaan op 'Bekijk de fotospecial' om een beter beeld te krijgen van deze voetbaltempel, die in mei 2013 officieel in gebruik werd genomen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes